Párizstól 15 ezer kilométerre rendeznék a 2024-es olimpia szörfversenyeit

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on August 28, 2019 Brazilian surfer and world champion Gabriel Medina competes on the third day of the 2019 Tahiti Pro at Teahupoo, Tahiti. - Tahiti is to host surfing events at 2024 Paris Olympics, the organisers announced on December 12, 2019. (Photo by brian bielmann / AFP)
Vágólapra másolva!
A 2024-es párizsi olimpia szervezői azt szeretnék, ha a francia fővárostól 15 ezer kilométerre lévő Tahitin rendeznék az ötkarikás játékok szörfversenyeit.

A Twitteren közzétett bejelentés szerint a Csendes-óceáni Francia Polinézián elhelyezkedő Teahupo'o városában tervezik megtartani a versengést. A helyszínhez még a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is hozzá kell járulnia.

A központi helyszíntől hasonlóan nagy távolságra megrendezett sportesemény nem lenne példa nélküli az olimpiák történetében: 1956. november 22. és december 8. között az ausztráliai Melbourne-ben rendezett olimpiára a déli kontinens szigorú állategészségügyi szabályai miatt nem utaztathattak be lovakat, így valamennyi lovas eseményt a svédországi Stockholmban rendeztek meg – méghozzá majd' fél évvel korábban, 1956 júniusában.

A 2024-es játékokat július 26. és augusztus 11. között rendezik.