Elkészült az év utolsó nagy UFC-gálájának menetrendje

UFC 245 - Press Conference 14798 12000
New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Kamaru Usman and Colby Covington during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb ketrecharcszervezetének utolsó nagy gáláját Las Vegasban rendezik december 14-én, szombaton. „Amerika játszótere" ütős meccseknek ad majd otthont, az este folyamán három címmeccs is lesz az oktagonban.

December második szombatján sztárparádéval búcsúzik a számozott gáláktól 2019-re az UFC. Dana White csapata nem akármilyen programot rakott össze a főkártyára. Időrendi sorrendben haladva először a harmatsúly élő legendája, Urijah Faber lép ketrecbe, aki 40 éves kora ellenére is még mindig aktív, ráadásul mindezt már az UFC Halhatatlanok Csarnokának tagjaként teszi. Utána egy másik ikon, Jose Aldo jön majd, aki hosszú éveken keresztül szinte érinthetetlen világbajnok volt, egészen addig, míg a híres és hírhedt ír, Conor McGregor ki nem ütötte és le nem taszította a trónról.

Aldo uralkodásának McGregor keze vetett véget 2015-ben. Forrás: AFP/2015 Getty Images/Steve Marcus

A következő összecsapásokon pedig már aktuális bajnokokat láthatunk majd. Kezdésnek egy női harmatsúlyú harc lesz a világelső Amanda Nunes (aki emellett egy másik súlycsoport bajnoka is egyben) és Germaine de Randamie között. A hölgyeket Max Holloway pehelysúlyú bajnok követi majd, akitől Alex Volkanovski szeretné elvenni bajnoki övét. Az este másik fénypontja a váltósúlyú első, Kamaru Usman (Borics Ádám edzőtársa) bunyója lesz a nagydumás és rendkívül agresszív stílust képviselő Colby Covington ellenében. A gálát a TV élőben közvetíti, magyar idő szerint vasárnap hajnalban.
UFC 245, Las Vegas, T-Mobile Aréna
Főkártya párosításai:
Kamaru Usman (váltósúlyú bajnok) vs. Colby Covington
Max Holloway (pehelysúlyú bajnok) vs. Alex Volkanovski
Amanda Nunes (harmatsúlyú bajnok) vs. Germaine de Randamie
Marlon Moraes vs. Jose Aldo
Urijah Faber vs. Petr Yan