Vágólapra másolva!
Az év egyik legjobban várt mérkőzésére kerül sor szombaton a szaúd-arábiai Ad Diriyahban, ahol a WBO, IBF, WBA, IBO nehézsúlyú világbajnok Andy Ruiz Jr. visszavágási lehetőséget ad legutóbbi legyőzöttjének, a felsorolt öveket korábban birtokló Anthony Joshuának.

A pénteki, hivatalos mérlegelés során a címvédő Ruiz alatt – ruhában és sombreróban - 283.7 fontot (kb. 128.68 kg) mutatott a műszer,

ez pedig 15.7 fonttal több, mint az odavágó időpontjában, ezzel szemben Joshua kisebb súllyal mért be ezúttal,

ugyanis az első mérkőzésre 247.8 fonttal (kb. 112.4 kg) érkezett, most pedig 237 fonttal abszolválta a procedúrát – számolt be a profiboksz.hu.

„Szóval, sokan kérdezték, hogy különleges pillanat lesz-e az életemben, ha visszaszerzem a címeket. Én erre azt mondom, hogy nem, hiszen én ide tartozom, ez az engem megillető hely.

Semmi különlegesség nem lesz tehát abban, ha újra bajnok leszek. Tudom, hogy mire vagyok képes,

szóval, ha vissza tudom szerezni az öveket, akkor is higgadt és nyugodt fogok maradni, hiszen nem érzem azt, hogy ünnepelnem kellene" – mondta Anthony Joshua.

"Semmilyen körülmények között nem engedem ki a kezeim közül ezeket a világbajnoki öveket,

utolsó leheletemig küzdeni fogok" - mondta a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka elszántan a címmeccs előtti utolsó sajtótájékoztatón, ahol New York Knicks-mezben jelent meg, hogy ezzel is emlékeztesse ellenfelét a június 1-jei győzelmére.

"A pályafutásom igazi hullámvasút volt, de mostanra végre sikerült eljutnom idáig, nem hagyom veszni mindezt." - fogalmazott.

Jöhet a visszavágó Forrás: AFP/2019 Getty Images/Al Bello

A nehézsúlyú legenda, korábbi egyesített és vitathatatlan bajnok Lennox Lewis ezúttal nem bocsátkozott jóslásokba az összecsapás előtt, aminek nyilván a fogadóirodák örülnek a legjobban, hiszen a játékosok dömpingszerűen elkezdenék a pénzüket a brit klasszis által vesztesnek gondolt félre tenni.

Lewis azonban elmondott néhány gondolatot a jelenlegi világelsőről:

amiket bevágott Néztem is, hogy mégis, mi a franc ez?'.

Szombat este tehát Szaúd-Arábiában lép a kötelek közé Andy Ruiz Jr. (33-1-0, 22 KO-TKO) és Anthony Joshua (22-1-0, 21). Június elsején az amerikai óriási meglepetésre a 7. menetben technikai KO-val legyőzte a címvédő britet.