A hőség miatt újabb két sportág olimpiai programját módosították

Olympic Games Symbol EUROPE EUROPEAN LOGO BOARD olympic games GAME olympics RING RINGS SYMBOL olympic's FLAG symbols ICON icons people peoples MAN brand SPORT sports International Olympic Committee IOC cio organisation
A maratoni futás után újabb két sportág programját módosította a NOB és a japán szervezőbizottság
Vágólapra másolva!
A 2020-as tokiói nyári játékok szervezői a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) egyetértésben triatlonban és lovastusában is változtattak a jövő évi tokiói nyári játékok időrendjén a várható hőség miatt.

A szervezőbizottság csütörtökön jelentette be, hogy a triatlonosok egyéni versenyeit a nőknél és a férfiaknál is 7.30 helyett helyi idő szerint 6.30-tól, a vegyesváltókét pedig 8.30 helyett 7.30-tól rendezik. Lovastusában a 8.30-ra kiírt startot hozták egy órával előbbre.

A NOB és az szervezők közösen hozták meg a döntést, többek között a triatlonosok augusztusi tesztversenyének tapasztalatai alapján. Idén nyáron a körülmények olyannyira irreálisak voltak Tokióban, hogy a nemzetközi sportági szövetség kénytelen volt a nőknél a 10 kilométeres futórészt a felére csökkenteni. A férfiak teljes távot teljesítettek, ám a 65 indulóból 19 feladta, ami nem megszokott a sportág versenyein.

A tokiói olimpia eredeti programjában nem ez az első változtatás. A legkomolyabb módosításokat az atlétikai versenyek utcai számainál eszközölte a NOB: a gyaloglást és a maratont a japán főváros helyett az attól 800 kilométerre északra fekvő Szapporóba helyezték át.