Hivatalos: Szapporóban lesz a maraton és a gyaloglás az olimpián

Tokio 2020
This picture shows the Olympic Rings displayed at the Japan Sport Olympic Square beside the new National Stadium, still under construction, in Tokyo on July 23, 2019, nearly one year before the start of the Tokyo 2020 Olympic Games. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán elfogadta a tokiói olimpia szapporói atlétikai versenyeinek helyszínét és időpontjait.

A NOB hírlevele szerint a japán szervezőkkel és a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) egyetértésben az a döntés született, hogy a maratonfutó és gyalogló versenyek központja a 7,8 hektáros területen fekvő Odori Park lesz. A maraton útvonalának egyelőre az első felét véglegesítették egy olyan pályán, melyen később félmaratoni viadalokat rendeznek majd. A NOB emlékeztetett rá, hogy az Odori Parkban éveken át nemzetközi maratoni versenyt rendeztek, így a helyieknek komoly tapasztaltuk van utcai versenyek lebonyolításában, ami garancia az olimpiai viadalok zökkenőmentes megszervezésére.

A szerdai ülésen az is eldőlt, hogy Szapporóban augusztus 6. és 9. között kerül sor a gyaloglásra és a maratonra. A női maraton 8-án, a férfiak versenye pedig az olimpia zárónapján, augusztus 9-én lesz, helyi idő szerint reggel 7 órától.

A szapporói időrend (helyi idő szerint):
augusztus 6., csütörtök:
férfi 20 km gyaloglás 16.30
augusztus 7., péntek:
férfi 50 km gyaloglás 5.30
női 20 km gyaloglás 16.30
augusztus 8., szombat:
női maraton 7.00
augusztus 9., vasárnap:
férfi maraton 7.00