Vágólapra másolva!
Az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba kijelentette: Szilágyi Liliánát nem edzője, Shane Tusup személye, hanem gyenge formája miatt hagyta ki az Európa-bajnoki keretből.

Éretlenül áll Szilágyi Liliána kijelentése előtt az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba. A 22 éves Eb-ezüstérmes sportoló úgy érzi, azért nem indulhat a december 4-8. közötti, glasgow-i rövid pályás Európa-bajnokságon, mert a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka korábbi edző-férje, Shane Tusup irányítja a felkészülését.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya értetlenül áll Szilágyi Liliána szavai előtt Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Erről szó sincs

– mondta a Borsnak határozottan Sós. – Jelen pillanatban Lilu nincs olyan formában, hogy elinduljon egy kontinenstornán. Elhiszem, hogy szeretne részt venni, de ez nem egy világkupa, ahol ha az egyik szám nem sikerül, akkor javítunk a következőben."

A kapitány hozzátette: folyamatosan nyomon követi Szilágyi munkáját, de az októberi berlini világkupán nyújtott teljesítményén is látszott, messze van még a csúcsformától.

„200 pillangón 2:18-as időt úszott. Ez egyértelműen edzetlenségre utal – jelentette ki Sós, majd folytatta – De ezzel nincs is gond, hiszen nemrég váltott edzőt. A formán kívüliség egyébként a november eleji

dohai világkupán is látszott, gyakorlatilag alig érte el a falat.

Ráadásul olyan úszók vannak előtte, mint Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka. Az első két versenyzőtől olyan messze van jelen pillanatban, hogy

– fogalmazott keményen a szakember.

Sós kijelentette: szövetségi kapitányként az a dolga, hogy a legeredményesebb csapatot állítsa össze egy világeseményre, ezért számára teljesen közömbös, hogy melyik versenyzőt ki készíti fel.