Vágólapra másolva!
A Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Úszó Szövetség közös sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy mostantól a világcsúcstartó, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf lesz a nemrég indított új Tippmix-kampány arca.

A Duna Arénában rendezett eseményen jelen volt Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, dr. Czepek Gábor, a Magyar Lottótársaság elnöke, dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, valamint Milák Kristóf, világ- és Európa-bajnok úszó.

A rendezvény elején jelentették be, hogy a klasszis úszó lesz a Szerencsejáték Zrt. egyik legfontosabb szegmensének, a Tippmixnek az új reklámarca, bár tulajdonképpen maga a kampány már elkezdődött, viszont Milák az elmúlt időszakot Tokióban töltötte edzőtáborban, ezért lehetett csak most sort keríteni a bejelentésre.

A felek elmondták, hogy immáron több éve gyümölcsözik a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Úszó Szövetség közötti együttműködés, az idei évtől pedig kiemelt támogatója lett a társaság az úszósportnak.

Milák Kristóf a kemény munkában hisz Forrás: AFP/Ed Jones

A legújabb kampány szlogenjével, a "Több mint szerencse. A győzelem fejben dől el." üzenettel Milák Kristóf is tud azonosulni. Mint elmondta, a folyamatos kitartó munkának, edzésnek, alázatnak és a megfelelő taktikának köszönhetően tudta megdönteni Michael Phelps világcsúcsát 200 méter pillangón a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Azt is elárulta a világbajnok, hogy jól sikerült a tokiói edzőtábor, ahova izraeli úszótársaival utazott.

A glasgow-i rövidpályás Eb-t kihagyja, viszont indul a rövidpályás országos bajnokságon, ahol egyébként jó időkre számít.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy az olimpiáról szeretne több éremmel is hazatérni, 200 gyorson a medálszerzés is lehet a cél.

Dr. Wladár Sándor kiemelte, hogy az úszósport egyik legsikeresebb éve volt a 2019-es, és ezt Milák kvangdzsui világcsúcsa koronázta meg. Elmondta, hogy elindult az "Úszónemzet" program is, amelynek fontos állomása volt a Budapesten megrendezett ifjúsági világbajnokság. A tokiói felkészülésben a négy kvangdzsui bajnokot, Hosszú Katinkát, Kapás Boglárkát, Milák Kristófot és Rasovszky Kristófot támogatják kiemelten.

Dr. Czepek Gábor felidézte a magyar úszósport hosszú évtizedekre visszanyúló kiváló eredményeit, amelyek miatt örömmel támogatják a sportágat. Szerinte Milák a befektetett munka megtérülésének a mintapéldája, és ez azonos a vállalati értékekkel is.

Milák Kristóf a sajtótájékoztató után az Origónak elárulta, hogy ő egyébként nem szokott fogadni, viszont a szülei 2017-ben, a 100 méteres pillangó vb-döntője előtt fogadtak arra, hogy Milák a dobogón végez, és mivel második lett, még nyertek is. Úgy érzi, megváltozott a világcsúcsa óta, reméli, hogy jó irányba, és keresi az új kihívásokat, valamint hogy a legjobbját nyújtsa mindenhol.

Van egy stábja, amely a medencében és azon kívül is sokat segít neki, szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen háttere van, ő pedig továbbra is koncentrálhat az úszásra.

Az ISL-versenyeket nagyon élvezte, és alig várja a következő szezont, amikor már 12 verseny lesz és 10 csapat. Fantasztikusan élte meg, hogy csapatban versenyezhetett, hogy megpróbálták egymásból a legjobbat kihozni, és mennyire buzdították egymást nemzeti hovatartozástól függetlenül. Azt is tudja, hogy az olimpián mindenki aranyat vár tőle, de ki tudja zárni ezt a nyomást, és csak azokkal a dolgokkal foglalkozik, amik a fejlődését segítik.