Vágólapra másolva!
Khabib Nurmagomedov vitathatatlanul a ketrecharc egyik legnagyobb ásza. Az orosz harcos 28-0-s, hibátlan mérleggel ül a könnysúly trónján az UFC-ben, legutóbbi két címvédését idő előtt, fojtással fejezte be Dustin Poirier és Conor McGregor ellen. A 31 éves bunyós úgy néz ki legközelebb áprilisban egy igazi virtuóz, Tony Ferguson ellen léphet ketrecbe.

Hivatalos bejelentés egyelőre még nem érkezett, de a világ legnagyobb ketrecharcszervezetének elnöke, Dana White megerősítette, hogy nagyon jól állnak a tárgyalások és valószínűleg 2020. április 18-án kerülhet sor a mérkőzésre New Yorkban. Remélhetőleg ezúttal tényleg sikerül pontot tenni a két kiváló sportoló ügyére, mert 2015 óta négyszer ugrottak neki a felek a történetnek, azonban kétszer Khabib, kétszer Ferguson dőlt ki a sorból sérülés, vagy fogyasztási nehézségek miatt.

A 70 kg-os mezőny királyára nem akármilyen kihívás várhat, Tony Ferguson legutóbbi 12 összecsapását megnyerte, az utolsó két esetben ráadásul idő előtt lett vége a meccseinek. A 35 éves „Őrült" becenévre hallgató harcos különleges edzésmódszerei és a normálistól valóban eltérő viselkedése mellett technikai repertoárjáról is híres, így méltó ellenfele lehet veretlen riválisának.