Februárban újra ketrecbe léphet az UFC rosszfiúja

UFC 239 Jones v  Santos GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 06: Jon Jones of the United States looks on prior to his UFC Light Heavyweight Title bout against Thiago Santos of Brazil at T-Mobile Arena on July 06, 2019 in Las Vegas, Nevada. Jones defeated Santos by decision. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb ketrecharcszervezete hivatalos oldalán jelentette be, hogy Jon Jones Dominick Reyes ellen védheti meg bajnoki övét 2020. február 8-án Houstonban, a Toyota Centerben.

Az UFC egyik legjobb bunyósa két dologban egyedülálló a szervezetnél. Egyrészt utolsó veresége 10 éve, 2009-ben volt, ráadásul ekkor is saját magától kapott ki, mert illegális könyöktechnika használata miatt ellenfele kezét emelték fel a magasba a meccs végén. Másrészt meggyűlt már a baja a törvénnyel és doppingolási ügybe is keveredett, de Dana White, az UFC elnöke mindig adott neki egy újabb esélyt a bizonyításra.

Kétségtelen, hogy Jones állva és a földön is veszélyes, ugyanakkor ezt mostani kihívójáról is el lehet mondani. Reyes 12-0-s, hibátlan mérleggel készülhet kettejük harcára, amelyen a tét Jones világbajnoki öve lesz. Ugyanezen a gálán lesz még egy címmérkőzés, a női nagylégsúlyban a bajnok Valentina Shevchenko Katlyn Chookagiannal csap majd össze.