Vágólapra másolva!
Szerda délután a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka közleményben jelezte, hogy szakított edzőjével, Petrov Árpáddal. A hír teljesen váratlanul érte Sós Csaba szövetségi kapitányt, aki szerint Hosszú semmiképpen sem véletlenül hozhatta meg ezt a döntést. A szakvezető ugyanakkor nem aggódik és nem esett pánikba a történtek miatt.

- mondta az Origo kérdésére Sós Csaba. „Amúgy egészen biztosan nem marad magára, nem egyedül fog készülni, hiszen a teljes Team Iron ott van mögötte."

Hosszú Katinka és volt edzője, Petrov Árpád Fotó: Koncz Márton - Origo

Arra a kérdésre, hogy a szövetségi kapitány tudott-e a dologról, Sós nemmel válaszolt. „Nem tudtam semmiről, engem is teljesen váratlanul értek a történések. Abban egészen biztos vagyok, hogy Hosszú Katinka nem véletlenül hozta meg ezt a döntést. Ez a lány mindig a talpára esett, pedig sok nehézségen ment már keresztül.

Mondom ezt úgy, hogy egyikükkel sem beszéltem."

Hosszú Katinka szakított edzőjével, egyedül készül fel az olimpiára

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó szakított edzőjével, Petrov Árpáddal. A 30 éves klasszis szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben jelezte, hogy az idei, kvangdzsui világbajnokságon megingott a bizalma a szakemberben. "Úgy éreztem, hogy nem akarja annyira a győzelmet, mint én" - indokolta döntését szerdai közleményében Hosszú Katinka, aki a dél-koreai Kvangdzsuban 200 és 400 méter vegyesen győzött.

Mennyire életszerű az, hogy 2019. júliusában Petrov Árpáddal együtt Hosszú Katinka két világbajnoki aranyat nyer Koreában, majd 4 hónappal később azt írja, hogy a vb-n történtek miatt döntött a váltás mellett?
Nem tudom, lehet, hogy akkor ingott meg a bizalma,

Mindezt azonban csak a józan logika alapján tudom feltételezni.

A decemberi skóciai rövidpályás Európa-bajnokságon indul Hosszú?
Természetesen, hiszen tagja a válogatottnak. Katinka jön velünk Glasgowba. Azért semmiképpen se feledjük el, hogy

ő jelen pillanatban a legeredményesebb magyar úszó, aki mindig mindent megcsinált.

Amikor magánéleti válságba került és fél évet kihagyott, akkor is meg tudta nyerni az Európa-bajnokságot.

Sós Csabát, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát is váratlanul érte Hosszú Katinka döntése Forrás: MTI/Soós Lajos

Szóval, nem aggódom. Katinka egészen biztosan komolyan gondolja, hogy 2020-ban, Tokióban olimpiát akar nyerni. A történet ilyetén vége persze sajnálatos.

Petrov Árpáddal mi lesz most?
Petrov Árpád egy világlátott, tanult ember, aki Svájcból jött haza. Szerintem képes lenne arra, hogy idehaza felépítsen egy műhelyt.

Jó lenne, ha Petrov a magyar úszósportban maradna.

Ebben az esetben egészen biztos vagyok abban, hogy eredményes tudna lenni.