Vágólapra másolva!
Szilágyi Liliána ősszel csatlakozott Shane Tusup csapatához. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszó a Nemzeti Sportnak adott interjút, ebben mondta el, miért az amerikai szakember mellett döntött.

Szilágyi Liliána számára nem jöttek az eredmények az elmúlt hónapokban, nyáron azon is elgondolkodott, folytassa-e egyáltalán az úszást, majd csatlakozott Shane Tusup csapatához.

Szilágyi elmondta, 2012-ben, amikor a londoni olimpián 15 évesen egy sarokban zokogott, amiért nem úgy sikerült a versenye, ahogy szerette volna, csak Shane ment oda, hogy megvigasztalja. A nyári világbajnokság után aztán egy beszédet hallott az interneten az edzőtől, ami nagyon megfogta.

Szilágyi Liliána szerint Tusup miatt nem indulhat az Eb-n Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Szilágyi úgy érzi, Tusup mellett a helyére került, mert nemcsak gépként végzi az edzéseket, de kommunikálhat az edzővel, sőt, bele is szólhat a felkészülésébe.

"Már sokkal inkább önmagam vagyok, a kiegyensúlyozott szót használnám. Azt senki nem tudja, min mentem keresztül az elmúlt években, egyszer egy könyvben elmesélem" - mondta Szilágyi, aki korábban bevallotta, bulimiával küzd, de szerinte most nincs olyan az életében, ami miatt büntetnie kéne magát.

Tusupék felkészülése egyelőre nem zökkenőmentes. Egerben fogadták be őket, a helyi uszodában, de nem ritka, hogy a szárazföldi edzéseket hajnali 3-kor kezdik. Szilágyi szerint ez az alkalmazkodás is előnyükre válhat.

Az úszó azt is elmondta, nyitott lenne új számokra, de eddig minden edzője azt mondta, neki a 200 pillangó való.

Shane Tusup és Szilágyi Liliána Forrás: Instagram/Shane Tusup

"Próbálok alázatos lenni, a múltban ez hiányzott, leginkább azért, mert túlságosan könnyen jöttek az eredmények" - mondta Szilágyi, aki elmondása szerint indult volna a decemberi rövidpályás Eb-n, ahol formája alapján érmeket nyerhetett volna, de szerinte azért nem tagja a válogatottnak, mert Shane Tusupnak hívják az edzőjét.