Megvan a magyar Davis-kupa-csapat márciusi ellenfele

Fucsovics, Goffin
Belgian tennis player David Goffin and Hungarian tennis player Marton Fucsovics shake hands during the draw ahead of the Davis Cup World first round between Belgium and Hungary, on February 1, 2018, in Angleur, Liege. The Davis Cup matches will be played from February 2 to 4 in Liege. / AFP PHOTO / BELGA / ERIC LALMAND / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Belgiumot fogadja a magyar férfi teniszválogatott a Davis Kupa jövő márciusi selejtezőjében.

A vasárnapi, madridi sorsoláson eldőlt, hogy a kiemelt belgák a magyarokat kapták ellenfélül, és mivel tavaly februárban Brüsszelben csapott össze a két csapat, jövőre Magyarország ad otthont a párharcnak.

– nyilatkozta az MTI-nek Köves Gábor szövetségi kapitány.

"A belgák jó csapatot alkotnak, főleg ha sztárjuk, David Goffin is játszik. Tavaly 3-2-re kikaptunk tőlük, majd egyeztetjük a szövetséggel és a fiúkkal, hogy idehaza milyen borítás lenne a legjobb. Mindenesetre nem reménytelen a helyzetünk, bízom benne, hogy Fucsovics Marci és Balázs Ati is rendelkezésre áll majd" – tette hozzá.

David Goffin (balra) és Fucsovics Márton ezúttal Magyarországon mérkőzhet meg egymással Forrás: AFP/Eric Lalmand

A két válogatott tavalyi összecsapásán a világranglistán jelenleg 11. Goffin mindkét egyes meccsét megnyerte Fucsovics, illetve Balázs ellen, a harmadik belga győzelmet pedig Ruben Bemelmans aratta.

Az idei selejtezőben a Fucsovics Márton és Balázs Attila nélkül kiálló magyarok 5-0-ra kikaptak a németektől Frankfurtban, majd szeptemberben a budapesti osztályozón - immár a legjobbakkal kiegészülve - 3-2-re verték az ukránokat, így jövőre is a selejtezőben próbálkozhatnak. A március 6-án és 7-én sorra kerülő csata győztese részt vesz a novemberi, madridi 18 csapatos fináléban.