Federer elárulta, meddig fog teniszezni

Federer
Switzerland's Roger Federer celebrates his straight sets win over Serbia's Novak Djokovic in their men's singles round-robin match on day five of the ATP World Tour Finals tennis tournament at the O2 Arena in London on November 14, 2019. - Roger Federer beat Novak Djokovic 6-4, 6-3 to reach the last four at the ATP Finals on Thursday, a result that confirms Rafael Nadal will finish the year as world number one. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A volt világelső Roger Federer azt mondta, addig folytatja a teniszkarrierjét, amíg azt a teste engedi.

A 38 éves svájci sztár jelenleg a harmadik a világranglistán Rafael Nadal és Novak Djokovic mögött. Legutóbb tavaly, Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta pedig újabb hét ATP-trófeát gyűjtött be, most 103 tornagyőzelemnél tart, és már "csak" hat sikerre van az amerikai Jimmy Connors rekordjától.

- fogalmazott a 20-szoros GS-győztes Federer Santiagóban, dél-amerikai bemutatókörútja első állomásán.
"Korábban nem gondoltam volna, hogy még 35-36 éves korom után is játszani fogok, de mégis itt vagyok. Fizikailag jól érzem magam. Nem tudom megjósolni, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyjam" - mondta.

Egyelőre nem gondol a visszavonulásra Forrás: AFP/Ben Stansall

"Ahogy az ember idősödik, minden egy kicsit nehezebbé válik. Ezzel egy időben azonban tapasztaltabbá is válsz, és jobban élvezed a pillanatokat. Nem tudom, hogyan fog végződni, csak azt remélem, hogy a folyamat jó lesz és nem nehéz" - tette hozzá Federer, aki első közös meccsükön, kedden, a chilei fővárosban - 12 800 néző előtt - 6:3, 4:6, 6:4-re legyőzte a német Alexander Zverevet.
A két éljátékos a következő napokban Buenos Airesben, Bogotában, Mexikóvárosban és Quitóban lép pályára bemutató mérkőzésen.