Vágólapra másolva!
Dominic Thiem - Roger Federer után - az ötszörös világbajnok Novak Djokovicot is legyőzte a Londonban zajló férfi tenisz ATP Finalsen, így bejutott az elődöntőbe. A csoport záró mérkőzésén a Djokovic-Federer mérkőzés dönt majd a másik elődöntős kilétéről.

A vasárnapi nyitónap győzteseinek találkozója óriási, közel háromórás csatát hozott, mindkét játékos remekül teniszezett. Az első játszmában a rövidítés döntött, miután egy-egy brék mellett mindketten biztosan hozták adogatásaikat. A tie-breakben 5:5-nél Thiem rontott, majd Djokovic jól szervált és előnybe került.

A torna egyik legjobb mérkőzését játszotta Dominic Thiem és Novak Djokovic Forrás: AFP/Glyn Kirk

Mindez láthatóan nem törte meg Thiemet, aki a második szettben villámrajtot vett, rögtön brékelőnybe került, majd magabiztosan menetelt a szett megnyeréséig.

A harmadikban is az osztrák kezdett jobban, a szerb klasszis viszont 3:3-nál utolérte, 5:5 után azonban ismét elveszítette adogatását. Thiem a meccsért szerválhatott, de megremegett a keze, így a meccs végül rövidítésben dőlt el. A tie-breakben Djokovic volt a jobb az elején, 3-0-ra elhúzott, ellenfele viszont nem adta meg magát, ismét ellenállhatatlan teniszt mutatott be és fordított, 7-5-re megnyerte a szettet és a meccset.

A csoport korábbi meccsén Roger Federer két szettben legyőzte az olasz Matteo Berrettinit, ami azt jelenti, hogy a csütörtöki zárókörben Federer és Djokovic csatája dönt arról, hogy melyik sztár csatlakozik Thiemhez az elődöntőben.

Tenisz, ATP Finals, London:
Björn Borg-csoport, 2. forduló:
Dominic Thiem (osztrák, 5.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5)
korábban:
Roger Federer (svájci, 3.)-Matteo Berrettini (olasz, 8.) 7:6 (7-2), 6:3

Az állás: 1. (és továbbjutott) Thiem 2 győzelem/0 vereség, 2. Djokovic 1/1 (3-2), 3. Federer 1/1 (2-2), 4. Berrettini 0