Ekler Luca sprinterként nyert ezüstérmet a para-atlétikai világbajnokságon

Ekler Luca sprinterként is remekelt a para-atlétikai világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Ekler Luca távolugrásban szerzett aranyérme mellé kedden egy ezüstöt szerzett a T38-as kategória 100 méteres síkfutásában.

A Para Atlétikai Világbajnokság hatodik napján került sor a T38-as kategória 100 méteres síkfutás döntőjére. Magyarországot Ekler Luca képviselte a sprintszámban. A mezőny legjobbja, a világcsúcstartó brit Sophie Hahn a hetes pályán futott, Ekler Luca a második legjobb idővel a négyes pályát kapta. A két rivális nem közvetlenül egymás mellett futott, de így is jól tudtak egymásra figyelni.

Ekler Luca sprinterként is remekelt a para-atlétikai világbajnokságon Forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság

Ekler Luca felszabadultan, ugyanakkor dinamikusan versenyzett és egyéni csúccsal, 12.89-es eredménnyel a második helyen végzett. Szalma László tanítványa újabb érmével bebizonyította, a magyar atlétáknak ott a helyük a világ élvonalában.

Végeredmény:
100 méteres síkfutás (T38)
1. Sophie Hahn (GBR) 12:38 WR
2. Elker Luca (HUN) 12.89 PB
3. Rhiannon Clarke (AUS)12.94

A Magyar csapat eddig egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett a Para Atlétikai Világbajnokágon. A magyar versenyzők már három kvótát is gyűjtöttek a 2020. évi Paralimpiai Játékokra: Ekler Luca, Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett már biztosan ott lesz jövőre a paralimpián.