Újra Rafael Nadal vezeti a férfi teniszezők világranglistáját

Tennis: Grand Slam Tournaments - US Open TOPSHOTS Horizontal
Közel a csúcshoz a spanyol Rafael Nadal
Vágólapra másolva!
Pályafutása során nyolcadszor Rafael Nadal állt az élre a férfi teniszezők világranglistáján. Babos Tímea három helyet javítva a harmadik helyen áll a női teniszezők páros-világranglistáján. Egyesben a 104. a legfrissebb rangsorban.

A 33 éves spanyol játékos napra pontosan egy évvel azután vette át ismét az első helyet, hogy legutóbb vezette a rangsort.
Nadal a világranglista történetének második legidősebb éllovasa a svájci Roger Federer után, aki tavaly 36 esztendősen állt az élen. A mallorcai teniszező először 2008. augusztus 18-án, 22 évesen lépett az első helyre, és azóta több részletben összesen 196 hétig vezetett.
A második helyen a szerb Novak Djokovic áll, akinek a párizsi tornagyőzelem is kevés volt ahhoz, hogy megtartsa vezető pozícióját. A harmadik változatlanul Federer.
A múlt hét egyik legnagyobb nyertese a kanadai Denis Shapovalov, aki döntőt játszhatott Párizsban, és ennek köszönhetően a 28.-ról feljött a 15. helyre, ami pályafutása legjobbja.
Fucsovics Márton, aki gyomorproblémák miatt kihagyta a francia főváros versenyét, ezen a héten pedig Pozsonyban szerepel, két helyet visszacsúszva a 71. Rajta kívül egy magyar található még az első 200-ban: Balázs Attila a 135. helyen áll.

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. ( 2.) Rafael Nadal (spanyol) 9585 pont
2. ( 1.) Novak Djokovic (szerb) 8945
3. ( 3.) Roger Federer (svájci) 6190

71. (69.) Fucsovics Márton 790

Nadal nyolcadik alkalommal lett világelső Forrás: AFP/Johannes Eisele

A Babos Tímea vasárnap sorozatban harmadszor is megnyerte párosban a világbajnokságot, Sencsenben ráadásul a francia Kristina Mladenoviccsal megvédték címüket. A női páros-világranglista élén a cseh Barbora Strycova áll, aki a tajvani Hszie Szu-vej oldalán a vesztes duó tagja volt a vb-döntőben. Jelenleg az ötödik helyről előreugró Mladenovic a második, Babos pedig a harmadik.
Egyesben rajta kívül még egy magyar található a legjobb 200-ban: Jani Réka a 189. helyen áll.
A világranglista élén változatlanul a friss vb-győztes ausztrál Ashleigh Barty áll, a cseh Karolina Pliskova a második, a japán Oszaka Naomi a harmadik.

Női tenisz-világranglista (a WTA honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. ( 1.) Ashleigh Barty (ausztrál) 7851 pont
2. ( 2.) Karolina Pliskova (cseh) 5940
3. ( 3.) Oszaka Naomi (japán) 5496

104. (103.) Babos Tímea 626