Vágólapra másolva!
A címvédő Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a sencseni tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, mivel a vasárnapi fináléban 6:1, 6:3-ra legyőzte a cseh Barbora Strycovát és a tajvani Hszie Szu-vejt. Babos Tímea sorozatban a harmadik világbajnoki címét szerezte meg, 2017-ben Andrea Hlaváckovával, 2018-ban és 2019-ben Kristina Mladenovic-csal párban győzött.

Jól kezdődött Babosék szempontjából a mérkőzés. Strycová és Szu-vej is elveszítette az adogatását, miközben Babos és Mladenovic is magabiztosan hozta a sajátját, így percek alatt 4-0-ra vezetett a magyar-francia páros. A folytatásban Strycová szervája feljavult és szépített, de Babos Tímea továbbra remekül adogatott, így 5-1-nél úgy tűnt, hogy simán nyerik Babosék az első szettet. Így is lett, Szu-vej szerváit követően Mladenovic háromszor is nyerőt tudott ütni, így 25 perc alatt 6-1-re nyerte a címvédő Babos-Mladenovic kettős az első szettet.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic párosa megvédte a világbajnoki címét Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Liang Xu

A szünetben Strycová orvosi ápolásra szorult, de tudta folytatni a meccset. A második szett első adogatását Babos Tímea elveszítette, de a következő játékban a magyar teniszező jó fogadójátékának köszönhetően vissza is brékelt a címvédő páros. Sokkal jobban játszott a Szu-vej-Strycová kettős a második szettben, de 3-2-es vezetésnél sikerült ismét elvenniük Baboséknak az ellenfelük adogatását. 4-2 után már nem született több brék a mérkőzésen.

A Babos Tímea-Kristina Mladenovic páros 2018 után ismét megnyerte a világbajnokságot.