Vágólapra másolva!
Mindhárom csoportmérkőzését megnyerve százszázalékosan jutott be a sencseni tenisz-világbajnokság elődöntőjébe Elina Szvitolina. Az ukrán teniszező ezúttal a visszalépő Bianca Andreescu helyére beugró Sofia Kenint győzte le két szettben.

Hihetetlenül erősnek tűnik fejben az első három mérkőzése után Elina Szvitolina. A 25 éves ukrán már a második olyan tie-breaket nyerte meg a sencseni WTA Finalsen, ahol az ellenfél is több mint tíz pontot szerzett. Hétfőn az első körben a cseh Karolina Plisková ellen az első szett rövidítését 14-12-re, pénteken pedig a Sofia Kenin elleni második szettet 12-10-re tudta megnyerni.

Elina Szvitolina megállíthatatlannak tűnik Sencsenben Forrás: AFP/Noel Celis

Szvitolina 7:5, 7:6 arányban győzte le a Bianca Andreescu sérülése után egy mérkőzésre beugró, amerikai Kenint. A címvédő zsinórban kilencedik mérkőzését nyerte a világbajnokságon. Eddigi három idei győzelme mellett tavaly ötből öt győzelemmel lett tornagyőztes, valamint a 2017-es versenyen is győzelemmel búcsúzott a torna csoportmérkőzéseit követően.

A pénteki nap folyamán korábban Babos Tímea és Kristina Mladenovic legyőzték a világelső Sabalenka, Mertens duót, amivel százszázalékos teljesítménnyel jutottak be a szombati elődöntőbe.

Szvitolina után csoportmásodikként Karolina Pliskova csatlakozott az elődöntősökhöz.

A keménypályás tornán a cseh játékos a román Simona Halep felett diadalmaskodott az addig egy-egy győzelemmel és vereséggel állók pénteki csatájában.

A nyolcadikként rangsorolt ukrán teniszező ellenfele a szombati elődöntőben a svájci Belinda Bencic (7.) lesz, Pliskova (2.) pedig a másik csoportban első, világranglista-vezető ausztrál Ashleigh Bartyval csap össze.

Tenisz, WTA Finals, Sencsen, a Lila csoport eredményei
Elina Svitolina (ukrán, 8.) – Sofia Kenin (amerikai, 10.) 7:5, 7:6
Karolina Pliskova (cseh, 2.)-Simona Halep (román, 4.) 6:0, 2:6, 6:4