Társoldalunk:

Babosék százszázalékos teljesítménnyel az elődöntőben

2019.11.01. 11:47

Harmadik mérkőzését is megnyerte a már elődöntős és címvédő Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a sencseni tenisz WTA-világbajnokságon. A százszázalékos teljesítményhez pénteken az 1. helyen kiemelt Sabalenka, Mertens kettőst kellett legyőzniük.

A magyar, francia duó pénteken döntő rövidítésben bizonyult jobbnak az elsőként kiemelt Elise Mertens, Arina Szabalenka belga, fehérorosz kettősnél a Vörös csoport 3. fordulójában. Az első szettben 4:4-ig úgy haladtak fej fej mellett a felek, hogy mindkét páros kétszer-kétszer veszítette el saját szervajátékát. A hajrában az ellenfél koncentrált jobban, így 36 perc után Sabalenkáék kerültek szettelőnybe.

Útban a címvédés felé a Babos, Mladenovic duóForrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Liang Xu

 A folytatásban már a 3. helyen kiemelt Babosék játszottak jobban, adogatóként minden játékot megnyertek, de kétszer fogadóként is sikerrel jártak, így kevesebb mint 30 perc alatt egyenlítettek. A döntő rövidítésben 4-4-ig volt szoros az állás, utána már csak egyetlen pontot engedett ellenfelének Babos és Mladenovic.

A csoportelsőként továbbjutó párosra a szombati elődöntőben a Samantha Stosur, Suaj Csang ausztrál, kínai páros vár.

Tenisz, WTA Finals, a Vörös csoport, 3. forduló:
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.)-Elise Mertens, Arina Szabalenka (belga, fehérorosz, 1.) 4:6, 6:2, 10-5