Fucsovics a főtábla küszöbén a bécsi tenisztornán

2019 US Open - Day 1 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
Fucsovics Mártonnak javítania kell a világranglistán az olimpiai kvalifikációhoz
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton bejutott a 2,4 millió euró (770 millió forint) összdíjazású bécsi keménypályás férfi tenisztorna selejtezőjének a második fordulójába.

A világranglistán 69. magyar játékos csaknem háromhetes kihagyás után tért vissza, miután kikúrálta részleges izomsérülését. Szombaton a fehérorosz Jegor Geraszimov várt rá a kvalifikáció nyitókörében, akit legyőzött eddigi egyetlen találkozójukon öt évvel ezelőtt a bergamói challenger-versenyen. A második csatában az MTK teniszezője hamar elvette 98. helyen álló riválisa adogatását, aki viszont rögtön visszabrékelt. A magyar játékos 3:4 után soorzatban három gémet nyert - ezzel hozta a nyitószettet -, majd a folytatásban 0:1-nél egy hatos szériával besöpörte a meccset, amely 1 óra 10 percig tartott. A főtáblára jutásért az olasz Stefano Travaglia (83.) lesz az ellenfél vasárnap.
A 27 éves Fucsovics kellemes emlékeket őrizhet a Stadthalléról, ugyanis tavaly a főtáblán a kanadai Felix Auger-Aliassime-t és az olasz Fabio Fogninit legyőzve a negyeddöntőig menetelt Bécsben.

Eredmény:
selejtező, 1. forduló:
Fucsovics Márton (3.)-Jegor Geraszimov (fehérorosz) 6:4, 6:1