Társoldalunk:

Anthony Joshua legyőzője nem kér az olimpiából

2019.10.16. 08:11

Az Anthony Joshuát hatalmas meglepetésre kiütő mexikói Andy Ruiz Jr. azok után, hogy egy hónapja még lelkesen nyilatkozott az ügyben, mégsem kíván részt venni a jövő nyári tokiói olimpián.

Az amatőrként Londonban olimpiai bajnoki címet szerző Anthony Joshuát június 1-én kiütő, és ezzel három szervezet (IBF, WBA, WBO) nehézsúlyú világbajnoki övét megszerző mexikói bokszoló megköszönte a lehetőséget, de nem kíván szorítóba lépni a jövő nyári olimpián. 

Andy Ruiz (szemben) inkább a Joshua elleni visszavágóra koncentrál az olimpiai felkészülés helyettForrás: AFP/2019 Getty Images/Al Bello

"Én már a profik közé tartozom, amatőrként régen lejárt az időm. Ezt a lehetőséget inkább meghagyom azoknak a fiatal mexikóiaknak, akiknek minden álmuk, hogy egy olimpián képviseljék a hazájukat" – idézi az Insidethegames.biz oldal Ruizt, aki a 2008 pekingi olimpiára próbált kijutni, de két kvalifikációs tornán is gyorsan elvérzett.

A nem éppen atletikus bajnok döntésében az is szerepet játszhatott, hogy a WBC nevű szervezet elnöke, Mauricio Sulaiman – ahogy tette azt a riói olimpia előtt is – ezúttal is leszögezte, hogy azok a hivatásos ökölvívók, akik részt vesznek az olimpián két évig biztosan nem bokszolhatnak címmérkőzésen, és nem kerülnek fel a szervezet világranglistájára sem, amit most éppen Andy Ruiz vezet. 

Ruiz legközelebb december 7-én Szaúd-Arábiában lép szorítóba az Anthony Joshua elleni visszavágón.