Halász Bence döntős, Pars Krisztián gyengén dobott Dohában

athletics Horizontal CLOSE UP ACTION BUST WORLD CHAMPIONSHIP HAMMER THROW Halász Bence
Halász Bence a 2017-es londoni világbajnokságon
Vágólapra másolva!
A kalapácsvető Halász Bence elsőre 76 méter 90 centit dobott Dohában az atlétikai vb-n a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, ezzel a fiatal magyar atléta egyből a döntőbe jutott. Pars Krisztián 73,05 méterrel a 11. helyen végzett selejtezőcsoportjában kedden a dohai atlétikai világbajnokságon, ez feltehetően kevés lesz a továbbjutáshoz.

Halász Bence nem sokat szórakozott, odaállt, szállt a kalapács, a 76.90-es eredmény után pedig nem is kellett többet dobnia - irány a döntő.

London olimpiai bajnoka eltiltása után augusztusban tért vissza, és 75,95 méterrel biztosította helyét a vb-n. Ezzel ugyan nem érte el a 76 méteres vb-szintet, de bőven befért a 32-es mezőnybe.

A szerdai döntőhöz 76,50 méterben határozták meg a szintet, vagy a legjobb 12 folytathatta.
A 37 éves szombathelyi dobó 72,69 méterrel kezdett a selejtezőben. Az első sorozatban a papírformának megfelelően az idei ranglista-vezető lengyel Wojciech Nowicki dobta meg a szintet (77,89 m) és meglepetésre a francia Quentin Bigot (77,44).

Pars másodikra 72,36-ot ért el, harmadikra 73,05-re javított, így csoportjában a 11. helyen végzett.

"Sajnálom egy kicsit ezt a dolgot, mert minimum 75 métert akartam dobni, és azzal döntőbe jutni" - nyilatkozott Pars Krisztián.

Az Eb-bronzérmes Halász Bence magyar idő szerint 17 órakor kezd a B csoportban.