Vágólapra másolva!
Szilágyi Réka búcsúzott a női gerelyhajítás selejtezőjében, Szűcs Valdó öt ezredmásodperccel maradt le a továbbjutásról a 110 m gát előfutamában hétfőn a dohai atlétikai világbajnokságon.

A 23 éves Szilágyitól bravúr lett volna a továbbjutás, ehhez az idén elért 60,44 méteres egyéni csúcsát kellett volna megjavítania, hiszen a fináléhoz szükséges szintet 63,50 méterben határozták meg. Igaz, az már az első selejtező csoport után látszott, hogy ennél kevesebb is elég a 12-es döntőbe kerüléshez, mert csak egy versenyző tudta 63 méternél messzebbre repíteni a gerelyt.
A debreceni atléta a selejtezőben elsőre 54,37 métert dobott, másodikra pedig 53,94 következett.

Harmadikra 56,26 méterre javított, ezzel összesítésben a 25. helyen végzett. A döntőhöz 60,99 méter is elégnek bizonyult.

"Nem úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettem volna, elkövettem egy-két technikai hibát" - nyilatkozott Szilágyi Réka. Hozzátette, hogy 59 méter felett akart dobni. A körülményekre vonatkozó kérdésre elmondta, zavaró volt a nagy melegből bemenni a hideg, légkondicionált helységekbe, és a stadionban is változó volt a hőmérséklet.

Szilágyi Réka 25. lett női gerelyhajításban Forrás: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Szűcs Valdó az előfutamában nem számított esélyesnek, mivel hét ellenfele közül négy is jobb idővel rendelkezett, márpedig az elődöntőben futamonként négyen folytathatták, további négy futó pedig idővel juthatott tovább.
Szűcs Valdó a második futamban a négyes pályán jól rajtolt, de az ötödik gátnál hibázott, így hiába hajrázott, 13.60 másodperccel ötödikként ért célba. A futamot a 2015-ös világbajnok orosz - semlegesként induló - Szergej Subenkov nyerte 13.27 mp-cel.