Vágólapra másolva!
A gyorskorcsolya-ob 1500 méteres döntőjében történt tömeges bukásban megsérült magyar sportoló Krueger John-Henry túl van a műtéten és három hét múlva visszatérhet a jégre.

Az országos bajnokságon a férfiak 1500 méteres döntőjében Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry és Krueger Cole az egyik kanyarban kicsúszott, és a fiatalabbik Krueger testvér bal lábszárát felvágta az egyik penge éle. John-Henry a helyszínen szakszerű ellátásban részesült, majd az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállította a mentő.

Krueger John-Henry az Eb-n már újra versenyezhet Forrás: nemzetisport.hu

Még szombaton este megműtötték, a beavatkozás során kiderült, hogy a fiatalabbik Krueger szárkapocscsontjából letört egy darab, amelyet két csavarral visszarögzítettek.

John-Henryre három hét kihagyás vár, és az orvosok szerint a szezon második felében, vagyis a januári, debreceni Európa-bajnokságon újra versenyezhet.

A szombaton történt másik esés sérültjét, a juniorkorú Végi Dánielt szintén mentő vitte el a Gyakorló Jégcsarnokból: szerencsére semmiféle elváltozást nem találtak nála, de megfigyelésre éjszakára bent tartották a Heim Pál Kórházban.