Berki Krisztián újabb sérülés miatt kihagyja a torna-vb-t

Kolozsvár, 2017. április 19.
Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Kolozsvár, 2017. április 19. Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság férfi egyéni versenyének selejtezőjében a Polivalenta sportcsarnokban 2017. április 19-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián újabb vállsérülése miatt kihagyja a jövő pénteken kezdődő stuttgarti olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságot.

"Nagyon el vagyok keseredve, hiszen csütörtök késő este biztossá vált, hogy nem versenyezhetek a világbajnokságon" - idézi a magyar szövetség pénteki közleménye az olimpiai, világ- és Európa-bajnok lólengés-specialistát.
Az UTE sportolója elmondta, hogy az edzések közben sokszor voltak fájdalmai, ezért rendszeresen injekciókat kapott, majd csütörtökön, a bemelegítéskor a vállkörzés során mintha beakadt volna a keze, hallott egy roppanást, és hirtelen nagy fájdalmat érzett, a kezét pedig már nem tudta 45 fok fölé emelni.

- tette hozzá.

Berki Krisztián válla sérült meg Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

Berki elmondta, azonnal konzultált az edzőjével, Kovács Istvánnal, valamint a Magyar Torna Szövetség elnökével, Magyar Zoltánnal, és az a közös döntés született, hogy a testi épségét, az egészségét nem szabad kockáztatni.
Berki legutóbb 2017 áprilisában, a kolozsvári Európa-bajnokságon versenyzett, ahol ezüstérmes lett.
A magyar férfiválogatott így Vecsernyés Dávid, Ryan Sheppard, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Csorvási Soma összeállításban szerepel majd a stuttgarti világbajnokságon.

A 2012-es londoni olimpia bajnoka számára elméletileg nem úszott el a tokiói kvalifikáció lehetősége, arra a jövő tavaszi világkupa-versenyeken és a májusi, bakui Európa-bajnokságon is lesz lehetősége.