Nick Kyrgios ismét súlyos büntetést kapott

Western & Southern Open - Day 3 GettyImageRank3 SPORT TENNIS
MASON, OHIO - AUGUST 12: Nick Kyrgios of Australia throws his racket against Lorenzo Sonego of Italy during Day 3 of the Western and Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 12, 2019 in Mason, Ohio. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tizenhat hétre szóló, felfüggesztett eltiltást és 25 ezer dolláros pénzbírságot kapott Nick Kyrgios, a férfi tenisz-világranglista 27. helyezettje.

Az ausztrál játékos azért bűnhődik, mert augusztusban a cincinnati tornán az orosz Karen Hacsanov elleni találkozón engedély nélkül elhagyta a pályát, káromkodott, továbbá sportszerűtlenül viselkedett ellenfelével szemben. Ezért nem sokkal később már 113 ezer dolláros pénzbüntetést kapott, ám a férfi versenyeket szervező ATP most visszaesőként újabb szankciókkal sújtotta.

Nick Kyrgios újabb büntetést kapott Forrás: AFP/2019 Getty Images/Rob Carr

Kyrgios a hónap elején, a US Open alatt egy interjúban korruptnak nevezte az ATP-t, ám később visszavonta állítását, így azért nem kapott büntetést.

A 24 éves teniszező ugyancsak csütörtökön bejelentette, hogy vállsérülés miatt nem vesz részt a következő hetekben az ázsiai tornákon, hanem otthon kúrálja magát.

Az ausztrál játékos - aki botrányai mellett idén már két viadalt is megnyert - korábban a júniusi londoni tornán kapott 17 500 dolláros büntetést, előtte pedig a májusi római versenyen balhézott a mérkőzésvezetővel, ezért leléptették.