Babos Tímea körül végre összeállt a tökéletes csapat

BABOS Tímea
Babos Tímea, miután győzött a tunéziai Ons Jabeur ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2019. január 14-én. MTI/EPA/RITCHIE TONGO
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy Babos Tímea hosszas keresgélés után Michael Joyce személyében megtalálta az ideális edzőt, akiben szakmailag teljes mértékben megbízik, és, akivel magánemberként is nagyon jól ki tud jönni. Ennek is köszönhető, hogy egyesben újra ott van az első száz között a női teniszezők világranglistáján.

Az év elején nem igazán akartak összejönni a dolgok egyesben, a soproni klasszis sokszor görcsösnek, idegesnek tűnt, de a nyáron érkezett Michael Joyce, és az edző irányítása alatt mintha minden a helyére került volna.

"A nem túl sikeres év eleji széria nyilván nagyon megviselt lelkileg, belefásultam talán az egészbe, kellett egy új hang, egy új szem, akiben megbízom. Úgy érzem, hogy Michaelben ezt megtaláltam.

az itthoni háttérstábomra pedig továbbra is számíthatok, így végre összeállt egy nagyon jó csapat körülöttem" – mondta el Babos Tímea a MOL Csapatnak adott nyilatkozatában.

Pont egy ilyen csapatra volt szüksége:

Babos Tímea már többször is elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy ne csupán szakmai téren legyen jó az, aki az edzéseit irányítja, de magánemberként is jól kijöjjenek. A kenyerét korábban szintén profi teniszezőként kereső amerikai edzővel ezen a téren is megütötte a főnyereményt.

"Mióta megkezdtem a munkát Michaellal, sokkal vidámabb, bizakodóbb vagyok, nem spilázom túl a dolgokat, élvezem az edzéseket, örülök minden meccsnek és ez nálam kulcs. Egy jó edző nem feltétlenül azért jó, mert új gyakorlatokat tud mutatni, hanem mert motivál és kihozza a játékosból azt, hogy a játék minden területén egy icipicit javuljon. Michael a kapcsolatunk legelején megmondta, hogy ha csak 1-2 %-ot tud hozzátenni a játékom különböző elemeihez, akkor is nagy ugrást fogok látni a teljesítményemben."

Babos újra élvezi az edzéseket, hiszen ő maga is a kemény munka híve, amit Joyce megkövetel tőle, ugyanakkor az amerikai szakember pontosan tudja, hogy nem lehet egy játékost állandóan a teniszpályán tartani. Így Wimbledonban, például a kedvenc kávézójába, míg Szöulban egy világhírű barbecue étterembe vitte el tanítványát.

Ezért is érdemes legyőzni egy Roland Garros-bajnokot:

"Osztjuk a kávé iránti szeretetünket és végre helyi, autentikus éttermekbe is elmegyünk az edzőmmel, mint például Koreában múlt héten. Én szívesen kipróbálok új dolgokat, megnézek új helyeket, szívesen ismerkedem meg a helyi kultúrával, amire korábban sajnos nem igazán adódott lehetőség, de Szöulban például Mike megígérte, hogy ha megverem Ostapenkót, elvisz a kedvenc koreai BBQ éttermébe. A koreai BBQ világhírű, én is nagyon szeretem és tényeg brutál finomakat ettünk."

Babos Tímeára az idei szezonban már csak egy kiemelt verseny vár, mégpedig a shenzeni WTA-világbajnokság, ahol sorozatban harmadszor is szeretné megnyerni a páros versenyt, amelyen 2017-ben Andrea Hlavacková, míg 2018-ban jelenlegi partnere, Kristina Mladenovic oldalán bizonyult verhetetlennek.