Vágólapra másolva!
A fővárosba látogatott a szombathelyi Haladás Öregfiúk Klubja dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő meghívására. Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkoztak az élő sportlegendák.

Dr. Hende Csaba meghívására érkeztek Budapestre szerdán délelőtt Szombathely sportjának büszkeségei. Az egykori bajnokok házastársaikkal együtt Sebestyén Péter klubelnök vezetésével tettek eleget az invitálásnak. Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke hivatalában fogadta az élő sportlegendákat, a teljesség igénye nélkül Halmosi Zoltánné Séfer Rozália atlétát, Halmosi Zoltán, Gangli László, Farkas László, Király Ferenc, Borsi Tibor, Németh József, Stieber József, Weisz György és Zsiga Imre labdarúgókat, valamint az elhunyt játékosok hozzátartozóit – számolt be a vaol.hu.

Miután bejárták a Parlament épületét, az alelnök felkísérte a klubtagokat a miniszterelnök székhelyeként szolgáló egykori Karmelita kolostorba, a Budai Várba. Miután megnézték az épületegyüttest, a szombathelyi sportolókhoz csatlakozott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkoztak Forrás: VN/Benkő Vivien (Miniszterelnöki Kabinetiroda)

A baráti beszélgetés során sok minden szóba került, elsősorban persze a szombathelyi sportéletet érintő kérdések. A miniszterelnök a Haladás Öregfiúk Klub tagjait bevezette a kormány üléstermébe is, ahol számos miniszter jelenlétében méltatta a látogatók múlhatatlan sportérdemeit.

Orbán Viktor némi harapnivalóval is megvendégelte a szombathelyieket, és mindenkinek személyes ajándékot adott. Nem mást, mint Szent István királynak fiához, Szent Imre herceghez írott intelmeit egy szép kötetbe foglalva. És ezzel még nem ért véget a felejthetetlen kirándulás: hazafelé ugyanis még Badacsonyt is érintették a szombathelyi büszkeségek.