Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy az amerikai úszóedző már megint csak taktikázik, de az olasz úszószövetségtől azt a hivatalos tájékoztatást kapta Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezetője, hogy Shane Tusup kihagyja a jövő hétvégi budapesti FINA világkupát. Ez pedig azt jelentené, hogy az újdonsült tanítványai közül az olasz Ilaria Cusinato, valamint Bujdosó Zsombor és Földházi Dávid nélküle állnak rajthoz a Duna Arénában.

Ezt az értesülést támasztja alá, hogy Tusup neve nem szerepel a budapesti eseményre regisztráltak névsorában, azaz a FINA megbízható adatbázisában, amelyet a házigazdák magától értetődően hitelesnek tekintenek.

„Ettől még a furfangos Tusup megtalálhatja a módját annak, hogy eljöjjön Budapestre és bejusson a Duna Arénába. Ám az olasz kollégák határozottan azt állították ma reggel, hogy az amerikai nem szándékozik elkísérni a versenyzőit a magyar fővárosba. Furcsa, de ismerve Tusupot, nem kizárt." – nyilatkozta Szántó Dávid az SzPress Hírszolgálatnak.

Shane Tusup a hírek szerint nem jön Budapestre Forrás: Instagram/tusup11

Hosszú Katinka volt edzője és férje – aki a válásuk óta először találkozhatott volna a magyar világklasszissal – ezúttal a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Cusinatóból szeretné kihozni a maximumot, és olyan szintre felhozni a jövő hónapban a 20. életévét betöltő úszónőt, hogy jövőre a tokiói olimpián az egyik legnagyobb kihívója lehessen Hosszú Katinkának. Cusinatót 16 egyéni számra nevezte be az új edzője, nyilván néhányat lemond majd, de a vállalt feladat így is tekintélyesnek számit, amolyan kisebb erődemonstrációnak.

Az október 4. és 8. között megrendezésre kerülő FINA világkupa – amely a sorozat negyedik állomása – Szántó Dávid tájékoztatása szerint várhatóan 36 nemzet sportolóit vonultatja fel, a nevezettek száma pedig közel félezer. Ami a magyar indulókat illeti, ott lesz a rajtnál mind a három idén világbajnokságot nyert nagyágyú, tehát Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, ahogy a világcsúcsot javító Milák Kristóf is.