Vágólapra másolva!
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke jövőre Tokióban is kiegyezne azzal a 14 éremmel, amelyet a magyar sportolók olimpiai versenyszámokban az idei világbajnokságokon eddig szereztek.

A MOB elnöke a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az úszók négy aranyat, a vívók egy aranyat és két ezüstöt, a kajakosok két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot, míg a birkózók egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot nyertek a vb-ken, ami összesen nyolc arany, négy ezüst és két bronzérem.

- hangsúlyozta Kulcsár, aki hozzátette, hogy az említett sportágakon kívül vitorlázásban, sportlövészetben, vízilabdában és karatéban is lehetnek magyar éremszerzési esélyek, s összességében 140-180 fős magyar sportolói létszámmal kalkulálnak a japán fővárosban.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy "idén négy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeztünk, amelyeknek rendkívül jó visszhangja volt, és a nemzetközi szövetségek is mindenhonnan dicsérő szavakkal illettek bennünket".