Megtámadta a szövetséget az egyik legjobb magyar súlyemelő

Nagy Péter
Izvorani, 2018. április 1. Nagy Péter a férfi plusz 105 kilogrammos súlycsoport szakításának döntőjében a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon, a Bukaresttől 40 kilométerre, északra levő Izvorani településen 2018. április 1-jén. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Vágólapra másolva!
A többszörös magyar bajnok, háromszoros Eb-bronzérmes súlyemelő, Nagy Péter a közösségi oldalon bírálta a Magyar Súlyemelő Szövetséget, miután nem nevezték őt egy ezüst szintű kvalifikációs versenyre.

A klasszis magyar sportoló szerint a szövetségi kapitány is támogatta az indulását a versenyen, így értetlenül állt előtte, hogy miért nincs a neve a rajtlistán. Végül azt a választ kapta, hogy szakmai döntés született. Nagy Péter szerint azért felháborító, hogy erről az egészről nem szóltak neki, mert akkor saját költségen ment volna a versenyre.

Nagy Péter kihagyja a kvalifikációs versenyt Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

„Ismét nem nevezett a szövetség a következő kvalifikációs versenyre. Hatalmas probléma van, és jó lenne, ha ennek már egyszer és mindenkorra vége lenne. A nevezési határidő előtt a szövetségi kapitány megkereste edzőmet, hogy mennyivel legyek benevezve. Ezt a kapitány továbbította is a szövetségnek, hogy nevezzenek be a versenyre. Szóval már nem volt az, ami legutóbb, hogy nem szóltunk. A kapitány is támogatta az indulást. Ekkor jött a fekete leves, hogy a rajtlistán nem szerepel a nevem. Biztos csak valami adminisztrációs hiba lehet, mert a nevezésünk elvileg le lett adva. Péntek óta nem lehetett a szövetséget elérni, mai napon is az edzőm többszöri próbálkozásra érte csak el a főtitkár asszonyt, aki annyit mondott, hogy az elnök úr nyilatkozhat, ő nem mondhat semmit. Az elnök urat is sikerült elérni, aki annyit mondott, hogy szakmailag nem indokolt! Hogy is van ez kérem? Az irodában döntenek szakmai kérdésről, úgy, hogy a kapitány kéri, hogy nevezzenek be? Most majd biztos mondják, hogy ott az ösztöndíjam miért nem finanszíroztam abból. De ha nem neveznek be, akkor nem tudom finanszírozni bármennyire is szeretném. Ami még vérlázító, hogy nem is tájékoztatnak arról sem, hogy nem neveztek, se annak a lehetőségéről, hogy akár klub költségén vagy saját pénzen kiutazhassak. Ahogy azt egyébként egy kecskeméti versenyzőnek mondták és be is nevezték. Engem miért nem lehetett benevezni? Köszönöm szépen Magyar Súlyemelő Szövetség, hogy ilyen nyugodt körülményeket biztosít számomra. Köszönöm a rengeteg támogatást, köszönöm, hogy ismét nem neveztek be egy ezüst szintű kvalifikációs versenyre. Gondolom a hibás megint vagy én és az edzőm, vagy senki lesz... Undorító! Felháborító! Szégyen! Gyalázat! – írta Nagy Péter súlyemelő a Facebook-oldalán.