Új versenyszám mutatkozhat be a párizsi olimpián

16th Tour of Britain 2019 - Stage 2 Kelso Scotland Scottish Borders BORDER UK GBR Tour of Britain 16th 2019 Stage 2 SPORT Sports Cyclist CYCLING Cycle Action United Kingdom ELEVATION Fitness MEDICINE AND HEALTH ROAD British Cycling Scottish Borders Counci
Riders clime up Hardens Hill, the first king of the mountains cat 2 climb Stage 2 of the 16th OVO Energy Tour of Britain, the stage lasts for 165.9km with an elevation of 1380 metres and starts and finishes in Kelso on 8 September 2019 in Kelso, Scottish Borders, UK. (Photo by Ewan Bootman/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 2024-es párizsi játékokon mutatkozhat be az olimpiai programban az országúti kerékpárosok vegyes váltó csapatidőfutama.

A nemzetközi szövetség (UCI) idén az alkmaari Európa-bajnokságon tesztelte az új, csapatonként három férfi és három női bringást felvonultató versenyszámot, amely vasárnap mutatkozik be a nagy-britanniai világbajnokságon.

Az eddiginél is színesebb lehet az olimpiai program (illusztráció) Forrás: NurPhoto/Ewan Bootman/NurPhoto/Ewan Bootman

Az UCI tájékoztatása szerint a világszervezet figyelemmel kíséri a következő olimpiai ciklusban a vegyes váltó csapatidőfutam fejlődését, és kész a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal együttműködve kibővíteni az ötkarikás műsort.
A yorkshire-i vb-n a férfi és a női trió is teljesíti a 14 kilométeres pályát, a nők akkor indulnak el, amikor a második férfi kerekes áthalad a célvonalon. A két nem idejét összesítve alakul ki a végeredmény.