Társoldalunk:

Véres csatában őrizte meg veretlenségét Tyson Fury

2019.09.15. 12:13

A vártnál lényegesen nagyobb erőfeszítések árán, de egyhangú pontozással győzte le a veretlen nehézsúlyú brit, Tyson Fury a svéd Otto Wallint. Fury a harmadik menetben összeszedett egy komolyabb, vérző sérülést, ami miatt a mérkőzésvezető többször is megállította az összecsapást, de nem léptette a britet.

A 12 menetesre kiírt találkozó nem túl nagy tempóban kezdődött, és annak ellenére, hogy Fury (29 győzelem, egy döntetlen) a 2015-ös, számára az igazi áttörést és elismerést jelentő Vlagyimir Klicsko elleni győzelme óta nem mérlegelt ilyen alacsony súllyal (254.4 font, azaz 115.39 kg), a 28 éves, a találkozó előtt veretlen (20 győzelem, egy no-contest) Wallin nem adta magát könnyen.

Tyson Fury a mexikói nemzeti ünnepet tisztelte meg ezzel a bevonulással:

Az összecsapást alapvetően meghatározó, és már említett sérülés a 3. felvonásban következett be, miután Wallin egy balossal csúnyán felszakította brit riválisa jobb szemöldökét, számol be a Las Vegas-i mérkőzésről a profiboksz.hu szakportál.

Még Tyson Fury sem sebezhetetlen:

A mély vágás súlyosnak tűnt, Fury azonban nem adta fel, a ringorvos pedig nem állt útjába a folytatásnak. Wallin látva Fury sebezhetőségét, megpróbálta lezárni a küzdelmet, illetve további ütésekkel igyekezett még rontani a sérülésen, azonban nem járt sikerrel. 

Ezen az állapoton próbált még rontani Otto Wallin:

Fury a megingások, a sérülés dacára (mint utólag kiderült, gyakorlatilag nem is látott a jobb szemére) nem hagyta elúszni a mérkőzést, sőt a záró szakaszban nagyobb fölényt is ki tudott harcolni, így végül (megúszva a sebesülés miatti leléptetést, azaz a technikai K.O. vereséget) egyhangú pontozásos győzelemmel (116-112, 117-111, 118-110) zárta a nehéz estét, ezzel pedig megőrizte veretlenségét.

Nem nézett ki jól, maradjunk annyiban:

A küzdelmet követően Fury kijelentette, legközelebb már egy Deontay Wilder elleni visszavágón szeretne szorítóba lépni, a nyilatkozat után pedig azonnal a helyi kórházba szállították a 31 éves britet, akire nem elképzelhetetlen, hogy műtét is vár.