Nem biztos, hogy indul a tokiói olimpián Cseh László

FINA2017, Úszás Vizes VB, férfi 100 m pillangó, Cseh László
Cseh László felkészül a tokiói olimpiára, aranyéremért utazna
Vágólapra másolva!
Cseh László egyelőre nem tudja, indul-e a 2020-as tokiói olimpián. A kvangdzsui világbajnokság után elbizonytalanodott, egyelőre az országos bajnokságig tervez. A világbajnok és olimpiai ezüstérmes úszó a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

"Kvangdzsuban komolyan felvetődött bennem, hogy hagyom az egészet a francba. Örökre. Hiába csinálom keményen végig a felkészülést, a versenyeken gyengén muzsikálok, akkor mi értelme van az egésznek?! Talán most végre megértettük, mi nem működött eddig: megpróbáljuk más alapokra helyezni a felkészülést" - mondta Cseh László, aki edzőjével, Plagányi Zsolttal úgy döntött, változtatni kell a felkészülésen.

Cseh László márciusban dönt az olimpiai indulásról Fotó: Mudra László - Origo

Cseh László elmondta, ismét kedvet kapott a kétszáz vegyeshez, de nem mondtam le a pillangóról sem. Milák Kristóf fantasztikus világcsúcsot úszott kétszáz pillangón a vébén, "ha tíz évvel fiatalabb lennék, azt mondanám, próbálkozzunk meg mi is ezzel, ám most nem érzem azt, hogy akár csak Kristóf idejéhez közelit tudnék produkálni. De nem adom fel, korábban sem volt ez jellemző rám, csupán átteszem a hangsúlyokat a felkészülés során máshová" - mondta Cseh.

Az olimpiával kapcsolatban meglepő kijelentést tett a sokszoros magyar bajnok versenyző.

"A márciusi országos bajnokságon megnézzük, milyen eredményre vagyok képes, hogy megy a kétszáz vegyes,

ha jók lesznek a tapasztalataink, jöhet az olimpia, ha nem, nem erőlködöm tovább.

Nem akarok még egyszer közepes időeredményekkel nekivágni egy világversenynek. A legjobbak között akarok lenni, másként nincs értelme az egésznek. Nem kell az olimpia mindenáron! Nem akarok mindenáron ott lenni! Vagy a világ legjobbjai között vagyok, és akkor megéri utazni, vagy nem létszükséglet az ottlétem. Csak akkor érdemes az olimpiára utaznom, ha képes vagyok olyan teljesítményt nyújtani, amilyet elvárok magamtól."