Federer-Nadal meccset rendeznének a Real Madrid stadionjában

Horizontal
Winner Roger Federer of Switzerland (L) and second-placed Rafael Nadal of Spain hold their trophies after the men's singles final match at the Shanghai Masters tennis tournament in Shanghai on October 15, 2017. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol Marca információi szerint Florentino Pérez mindenidők legtöbb néző előtt lejátszott teniszmeccsét rendezné meg a Bernabéu stadionban Rafael Nadal és Roger Federer főszereplésével.

Federernek és Nadalnak van már egy lekötött találkozója 2020-ra Dél-Afrikába, ahová a szervezők 55 ezer nézőt várnak. A lehetséges madridi meccsüknek nincsen még kitűzött időpontja. Jelenleg Serena Williams és Kim Clijsters 2010-es mérkőzése tartja a nézőcsúcsot teniszben, 2010-ben Brüsszelben a két játékos több mint 35 ezer néző előtt játszott.

Florentino Pérez 2012-ben egy Nadal-Djokovic találkozót már megálmodott a Bernabéu stadionba, de végül a meccs a spanyol teniszező sérülése miatt nem valósult meg.

2020 februárjában már biztosan összecsapnak Dél-Afrikában Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rob Foldy

"Rafael Nadal és Roger Federer meccsével világcsúcsot dönthetnénk, ennyi néző egyetlen más teniszmérkőzésen sem volt. Már nem egyszer próbáltam összehozni ezt a meccset, de vagy sérült volt valamelyikük, vagy nem fért bele a menetrendjükbe. Szerencsére úgy tűnik, mind a ketten jó formában maradnak még jó ideig, így van időnk, hogy megszervezzük" - nyilatkozta Pérez a Real Madrid igazgatói ülése után.