Gálos Roland továbbjutott az ökölvívó-vb-n

Gálos Rolandot (pirosban) kellemetlen helyzetbe hozták
Vágólapra másolva!
Kovács Pál keddi búcsúja után szerdán Gálos Roland javított a magyar csapat mérlegén és magabiztos győzelemmel bejutott 57 kilogrammban a legjobb 32 közé a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.

A bajaiak többszörös magyar bajnoka bemutatkozó összecsapásán a tajvani Csen Po-jivel találkozott, aki kellemes ellenfélnek bizonyult. Gálos úgy is egyértelmű fölényben volt, hogy nem kellett nagy iramot diktálnia és igazán sokat ütnie. Az első két menetben a szorító közepén lépegettek egymással szemben az öklözők, a magyar egyértelműen arra várt, hogy a rivális indítson, amibe belekontrázhat. Ez a harcmodor ezúttal kifizetődő volt, mivel Csenben semmilyen átütőerő nem volt, lassan és pontatlanul bokszolt, Gálos pedig vagy jobbegyenessel előzte meg, vagy bal felütéssel, esetleg horoggal talált.

Gálos Roland (pirosban) az első magyar továbbjutó a vb-n Forrás: MTI (archív)

A harmadik szakaszban csak kicsit lett élénkebb a ritmus, Csen nem tudott újítani, hátrányban sem volt képes erőteljes bokszra, Gálos így uralta ezt a menetet is, és egyhangú pontozással győzött.
A 24 éves ökölvívó a nyolcaddöntőbe kerülésért vasárnap a dán Frederik Jensennel küzd majd meg.
Az oroszországi világbajnokságtól kedden Kovács Pál (81 kg) búcsúzott, további négy magyar később mutatkozik majd be. Fodor Milánnak (63 kg) már a legjobb 32 közé jutásért is meg kell küzdenie csütörtökön, míg Szaka István (52 kg) szombaton, Hámori Ádám (91 kg) vasárnap, Kozák László (69 kg) pedig hétfőn a nyolcaddöntőbe kerülésért kezd.