Szilágyi Áron: Szorongtam a világbajnokság előtt

SZILÁGYI Áron
Szilágyi Áron a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság férfi kard döntőjében
Vágólapra másolva!
Szilágyi Áron a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az idei vereségek mentális nehézségéről és az olimpiai felkészülésről.

A budapesti világbajnokság egyéni versenye után Szilágyi Áron változtatott a felkészülésén.

"Ugyan már újra edzésbe álltam, de ez még nem felkészülés, a közeljövőben nincs különösebb cél, és a világkupa-sorozat is csak novemberben indul. Ráadásul most azt hiszem, hogy azt a versenyt kihagyom, vagyis az idény nekem csak január végén kezdődik. Az edzőmmel, Decsi Andrással azt beszéltem meg, hogy ezeket a mostani erőnléti edzéseket is nyugodtan, nem az idényre ráfeszülve végzem, és ahogy közeledik az első verseny, egyeztetünk. Az előző évad második fele nagyon sokat kivett belőlem, és főleg mentálisan.

A vébé után két nappal már ott voltam Faludi Viktóriánál, a sportpszichológusomnál, és elkezdtünk dolgozni és biztos, hogy ez az olimpiai felkészülésem neuralgikus pontja lesz" - nyilatkozta Szilágyi a mentális felkészülés fontosságáról.

Szilágyi Áron fontosnak tartja a mentális felkészülést Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kétszeres olimpiai bajnokunk teljesen megbízik a jelenlegi edzőjében, nem tudná más mester irányításával elképzelni a felkészülését.

Biztos, hogy együtt készülünk a továbbiakban is. Nem is gondolkoztam el a változtatáson, az évek során kiváló szakmai stáb alakult ki körülöttem, velük képzelem el a folytatást.

Meg kell törnünk a monotonitást aktív hétvégékkel, azzal, hogy hódolok a hobbijaimnak, azzal, hogy másfajta impulzusokat is kapok - mondta a Nemzeti Sportnak a kétszeres olimpiai bajnok.