Itt az újabb szenzáció, Djokovic után Federer is kikapott a US Openen

Sports Tennis Horizontal
Roger Federer öt szettben kapott ki
Vágólapra másolva!
A US Open ötszörös bajnoka, Roger Federer meglepetésre kikapott a US Open negyeddöntőjében a bolgár Grigor Dimitrovtól. A 38 éves Federer eddig minden korábbi meccsén megverte Dimitrovot, aki ezúttal 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2-re nyert.

Federert ápolni is kellett a meccs során, mint elmondta, végig érezte a hátsérülését, de tudott játszani. A legjobb négy között Dimitrov az orosz Daniil Medvegyevvel találkozik majd.

A világranglista 78. helyén álló Dimitrov és Medvegyev sem szerepelt korábban Grand Slam-döntőben, vasárnap így mindenképp egy újoncot avatnak majd. Federer egyébként zsinórban második alkalommal kapott ki top 50-en kívüli játékostól Flushing Meadowsban, tavaly az ausztrál John Millmann ejtette ki a legjobb 16 között.

Roger Federer öt szettben kapott ki Forrás: AFP/Dominick Reuter

Federer búcsúja után Rafael Nadal lett a torna top favoritja, miután Novak Djokovic a legjobb 16 között sérülés miatt feladta a Stan Wawrinka elleni meccsét. A háromszoros bajnok Nadal az argentin Diego Schwartzmannal negyeddöntőzik majd szerdán. A spanyol a 19. Grand Slam-győzelmét szerezheti meg.

Grigor Dimitrov először nyert Roger Federer ellen Forrás: AFP/Dominick Reuter

Dimitrov kétszer is szetthátrányba került a Federer ellen, de mindig sikerült egyenlítenie. A negyedik játszmában 2:5 lehetett volna már Dimitrovnak, amikor Federer hét bréklabdát hárított, 4:5-nél pedig a svájcinak volt öt bréklabdája, de Dimitrov kiszerválta a szettet, az ötödiket pedig 6:2-re megnyerte. Előtte Federert kellett tíz percig ápolni, a svájci háta és a nyaka fájt, de mint utólag elmondta, esze ágában sem volt feladni a meccset.

Dimitrov kicsit több mint három óra alatt nyert, helyi idő szerint majdnem éjfélig teniszezett a két sportoló.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Dimitrov (bolgár)-Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 5.)-Wawrinka (svájci, 23.) 7:6 (8-6), 6:3, 3:6, 6:1

nők:
S. Williams (amerikai, 8.)-Vang (kínai, 18.) 6:1, 6:0
Szvitolina (ukrán, 5.)-Konta (brit, 16.) 6:4, 6:4