Hosszú Katinka csapata ellen, Tusup tanítványa mellett csatázik Cseh László

CSEH László
Cseh László számára nem úgy sikerült ezt a vizes vb, mint ahogy szerette volna
Vágólapra másolva!
Elfogatta a legjobb ajánlatot - egyebek mellett ezért csatlakozott a római székhelyű Aqua Centurions csapatához Cseh László. Egy másik oka is volt, amiért nemet mondott Hosszú Katinka csapata, a Team Iron meghívásának: a BVSC versenyzőjeként nem akart másik magyar egyesületnél megjelenni - nyilatkozta Cseh László az SzPress Hírszolgálatnak. Így pedig az a különös helyzet állt elő, hogy az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar úszó Hosszú Katinka volt edző-férje, Shane Tusup tanítványával, Ilaria Cusinatóval került egy csapatba. 

"Ilyen a sport kiszámíthatatlansága, olyan dolgok is megtörténhetnek, amire álmunkban se gondoltunk volna. Nem hinném, hogy most mentegetni kellene magamat, már csak az események sorrendje miatt sem. Amikor elfogadtam a római csapat vezetőinek ajánlatát, fogalmam sem volt arról, hogy Tusup is a képbe kerülhet, mint az egyik leendő csapattársam hirtelen színre lépő edzője.

Számomra Cusinato nem Katinka kihívója, hanem ugyanúgy csak egy úszó, mint az Aqua Centurions többi versenyzője.

Szóval se több, se kevesebb az ISL nemzetközi társulatának többi szereplőjénél. Versenyen talán egyszer, ha láthattam, egyelőre fogalmam sincs arról, hogy mire viszi. Lehet, hogy egyszer majd meglepi a világot, de nem hinném, hogy ez már jövőre megtörténhet. Ami pedig engem illet, ma sem tagadom, hogy Rómából érkezett a legjobb ajánlat, ugyanakkor azt sem hagyhattam ki a számításból, hogy BVSC-versenyzőként – még ha átmenetileg is – nem lett volna elegáns tett a klubommal szemben, ha a Team Iron színeiben jelenek meg" – nyilatkozta Cseh László az SzPress Hírszolgálatnak, hozzátéve, hogy az ISL versenysorozatát sokkal többre tartja, mint a FINA sebtében összehozott ellenversenyét.

Cseh László ötödik olimpiáján, Tokióban is indulna Forrás: MTI/Kovács Tamás

Tokióban is indulna

Egy hónapos szabadsága után ezen a héten áll újra edzésbe a magyar úszósport legendája, aki a tavalyi glasgow-i Európa-bajnokságon pályafutása alatt először maradt érem nélkül, és ugyanez történt meg vele a Dél-Koreában megrendezett világbajnokságon.

„A nem éppen fényes szereplésem után már a világbajnokság helyszínén csináltunk egy gyorsértékelést Plagányi Zsolttal, az edzőmmel. Mostanra a kép teljesen letisztult, tudom, hogy mire vállalkozhatok, és ami ennél is fontosabb, mire számíthatok a jövőben. Sok kisebb-nagyobb kudarc után fogalmaztam korábban úgy, hogy a fejemben kell rendet teremteni, most viszont egészen más volt a helyzet. Arra a megállapításra jutottunk, hogy igazítani kell a felkészülésemen, állítani egy kicsit a fókuszon.

és nem úgy fogok rajthoz állni, hogy megteszi egy „bronzocska" is. Soha nem indultam világversenyen úgy, hogy beérem egy harmadik hellyel, ha meg lemaradnék a dobogóról, még a döntős szereplés is úgy-ahogy megfelel. A mércét addig nem állítom alacsonyabbra, amíg válogatott versenyző vagyok, és a nemzeti színeket képviselem" – hangsúlyozta Cseh László, aki az év végi rövidpályás Eb-t biztos, hogy kihagyja, mert a glasgow-i színhely fölöttébb rossz emlékeket ébresztene benne.