Ungvári Miklós Fair Play-díjat kapott a cselgáncs-vb-n

Ungvári Miklós Judo VB 2017
Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a sportág történetének első Fair Play-díjasa
Vágólapra másolva!
A tokiói cselgáncs-világbajnokságon a sportág történetében először adták át a nemzetközi szövetség (IJF) Fair Play-díját, amelynek első két díjazottja az osztrák Sabrina Filzmoser és Ungvári Miklós lett.

A Judoinfo szaklap tájékoztatása szerint a Marius L. Vizer IJF-elnök alapította díjat ezentúl minden évben olyan sportoló, edző, a sportág életében fontos személyiség vagy egyesület kaphatja meg, akik, illetve amelyek tevékenységük során a dzsúdó legnagyobb értékeit képviselve érdemessé válnak rá.

Az első két díjazott évtizedek óta a sportág meghatározó és nagy tisztelettel körülvett versenyzője lett, a kétszeres Európa-bajnok Sabrina Filzmoser és a háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós.

"Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy első férfiként és a hazámból elsőként kaphattam meg ezt a díjat.

Mindenkinek köszönettel tartozom, aki úgy érzi, hogy a világ megannyi dzsúdósa közül én képviselhetem a fair playt a sportban" - kezdte beszédét az olimpiai ezüstérmes ceglédi versenyző.

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós a sportág történetének első Fair Play-díjasa Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Mindig dzsúdós maradok. Tovább akarom adni mindazt, amit itt tanultam, meg akarom ismertetni a gyerekekkel a dzsúdó értékeit.

A meghajlásunkkal megmutatjuk az ellenfelünknek megbecsülésünket, tiszteletünket. Azt például nagyon szeretem, hogy a mérkőzések előtt a két edző is meghajol egymás felé. Hiába vagyunk harcosok, minden alkalommal tiszteletet kell mutatnunk" - tette hozzá a 39. születésnapját októberben ünneplő Ungvári, aki helyezetlenül zárt a 73 kilogrammosok között a tokiói vb-n.