Vágólapra másolva!
Milák Kristóf a kvangdzsui úszó-világbajnokság után már újra munkába állt, de kissé elege van az „idióta" 200 pillangóból, így a következő hónapokban inkább a gyorsúszásra koncentrál. Tokióról egyelőre hallani sem akar.

„Próbálom megélni és átélni azokat az új helyzeteket, élményeket, amelyeket a világbajnoki győzelem és a világrekord hozott

és hoz magával, és ezt úgy, hogy ne jelentsen terhet nekem. Igyekszem minél komfortosabban érezni magam egy-egy szereplés során, és dolgozom azon is, hogy ne érezzem magam kellemetlenül akkor sem, amikor esetleg olyankor állítanak meg vagy keresnek meg, amikor nem vagyok erre ráhangolódva" – mondta az nso.hu-nak Milák Kristóf, aki hozzátette, hogy kicsit irányítania kell a médiát, össze kell rendeznie a sok kérdést és a sok újságírót, valamivel rendezettebbé kell tennie a mostani káoszt. Szeretné azt is elérni, hogy ne tegyék fel hatvannyolcadjára is ugyanazt a kérdést.

Milák Kristóf Tokióban is aranyesélyes Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Azt sajnos ki kell mondani, hogy a tokiói olimpián aranyesélyes vagyok. Elfogadom, hogy így van, de nem szeretem mondogatni. Nem az a dolgom, hogy járjon a szám.

Nem az a feladatom, hogy azt hajtogassam, így úszom, meg úgy úszom. Úszom, ahogy úszom, edzek, ahogy edzek, a végeredmény úgyis mindent megmutat. Borzasztóan fájt az újrakezdés, de ez ilyen... Vissza kellett állnom, hiszen valamivel több, mint egy hónapom van az első versenyemig, a budapesti vk-viadalig, amelyen már szeretnék ismét jól úszni" – tette hozzá a világbajnok úszó, aki még nem szeretne Tokióról beszélni.

Milák Kristófnak kissé elege van a 200 pillangóból Fotó: Csudai Sándor - Origo

és szeretnék más számokra, más úszásnemekre is készülni. Például a gyorsra, és szeretnék az edzéseken is sokat gyorson úszni, nem pedig állandóan azt az „idióta" kétszáz pillangót tolni... Eleget készültem már arra. Azt azért nem, csak nincs kedvem azt úszni még egy darabig.

Kicsit elegem van belőle, és nem érzem szükségét annak, hogy orrba-szájba ezt az úszásnemet gyakoroljam

a következő hetekben, hónapokban. Még meg sem néztem az olimpiai programot... Az alapján fogok ugyanis készülni. A kétszáz pillangó áll a középpontban, ehhez igazítom a többi számot. Az pedig, hogy melyek lesznek ezek, év közben derül ki" – zárta a szavait Milák.

A teljes interjú itt olvasható el.