Vágólapra másolva!
A tongai Pita Taufatofua és Malaki Ahokava vízbe borult a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Nem ez volt az egyetlen ilyen baki, a női K1 500 méter első előfutamát csak némi késéssel tudták elindítani, ugyanis a kilences pályán a máltai Melanie Schembri Waite a startvonalnál borult a vízbe. 
A tongai Pita Taufatofua (j) és Malaki Ahokava a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon a vízben Malakai Ahokavával Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Pita Taufatofua a 2016-os riói nyári, és a 2018-as phjongcshangi téli olimpia egyik nagy sztárja. Három éve azzal keltette fel az emberek figyelmét, hogy félmeztelenül vonult hazája zászlójával a nyitóünnepségen, hogy aztán taekwondóban megméresse magát. Két évvel később sífutóként képviselte az óceániai országot, és ugyanúgy félpucéron vitte a lobogót, a zord mínuszok ellenére is. Tokióba már kajakosként is szeretne kijutni. Úgy néz ki, azért bőven van még mit gyakorolnia.

Vízbe borultak a tongaiak Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A férfi K2 200-on ugyanis párjával, Malakai Ahokavával beborult a vízbe, és nem tudta befejezni a futamot, számára így ért véget élete első kajak-kenu viadala.

A tongai Pita Taufatofua a mentőhajóban, miután társával vízbe borult a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének előfutamában a szegedi kajak-kenu világbajnokságon Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt