Pars Krisztián szinte biztosan indulhat az atlétikai világbajnokságon

Pars Krisztián, kalapácsvetés
Hungary's Krisztian Pars competes in the Men's Hammer Throw Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető szombati, tapolcai dobása három centiméterrel elmaradt az idei világbajnokság indulási szintjétől, ennek ellenére szinte biztosan indulhat a szeptember végén kezdődő dohai vb-n.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a Papp Pál-Csermák József-Horváth László emlékversenyen ezüstérmes Pars Krisztián legjobb dobása 75,97 méterre szállt, de mivel eddig csak 25-en dobták meg a 76 méteres limitet, az indulói célszám pedig 32, szinte biztos, hogy - ha az egészségi állapota engedi - mehet Dohába

A szombati viadalt a szintén vb-szintet dobó Halász Bence nyerte (78,13), a bronzérmes pedig Pásztor Bence lett (73,06).

Pars doppingvétség miatt kapott másfél éves eltiltása július elején járt le, makacs térdsérülése miatt azonban nem volt problémamentes a visszatérése. Februárban megoperálták, később injekciókúrával kezelték, de ősszel újabb műtét vár rá. Július végén az országos bajnokságon csak egy érvénytelen kísérletig jutott, mert vihar miatt csak az első sorozatot tudták lebonyolítani, a három nappal később pótolt versenyen viszont nem indult, vagyis tulajdonképpen szombaton Tapolcán tért vissza a versenyzéshez.