Usain Bolt szerint nem elég gyorsak a mostani sprinterek a csúcsdöntéshez

IAAF World Championships in Athletics 2009 Berlin - 100m Men Athletics_(Track_and_Field) SPO Sports Sports_Events cheering facial_expression GESTURE male posing single world_record HORIZONTAL
Jamaican Usain Bolt poses next to the display of his new world record after winning the men?s 100m final at the 12th IAAF World Championships in Athletics in Berlin, Germany, 16 August 2009. Bolt established a new world record of 9.58 seconds. Photo: KAY NIETFELD
Vágólapra másolva!
Usain Bolt szerint a jelenlegi sprintereknek még gyorsulniuk kell, hogy meg tudják dönteni csúcsait - a jamaicai sztár annak a kapcsán nyilatkozott, hogy tíz éve, 2009. augusztus 16-án futotta 9.58 másodperces világrekordját 100 méteren a berlini világbajnokságon.

"Még mindig nagyon büszke vagyok, hogy ilyen időt tudtam elérni, és hogy tíz év után még mindig él ez a csúcs" - mondta a Bolt a sportbuzzer honlapnak.

Legendás futó a legendás idővel Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Kay Nietfeld

A nyolcszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok futó - akárcsak a szakértők többsége - azzal számol, hogy rekordjait nem fogják megjavítani a közeljövőben.

- fogalmazott. Hozzátette: a jelenlegi sprintergenerációnak még gyorsulnia kell, hogy megjavítsa ezeket a rekordokat.

A 32 éves Bolt 2009-ben a 100 méter mellett 200 méteren is világcsúcsot futott 19.19 másodperccel Berlinben.

"Az volt az érzésem, hogy ezen az időn még tudok javítani. De sérülések megakadályoztak ebben" - mondta Bolt, aki a 2017-es londoni vb-n fejezte be pályafutását. Mostani életéről úgy nyilatkozott, az sokkal stresszesebb, mint sportolói karrierje volt.

"Nagyon keményen dolgozom a szponzoraimmal, partnereimmel és persze elsősorban az alapítványommal. Ugyanakkor élvezem ezt az új életet. Végre azt ehetem és ihatom, amit akarok. És nem kell korán lefeküdnöm" - mondta Bolt.