Társoldalunk:

Nem sikerült Andy Murray visszatérése egyesben

2019.08.13. 10:04

A francia Richard Gasquet két szettben legyőzte Andy Murrayt, a britek korábbi világelsőjét hétfőn a Cincinnatiban zajló tenisztorna férfi versenyének első fordulójában.

A 32 éves Murray hét hónap elteltével játszott ismét egyest. A vereség után kijelentette: csapatának tagjaival közösen azt a döntést hozták, hogy az év utolsó Grand Slam-versenyén, a US Openen nem indul egyesben. Pedig a szervezők szabadkártyát biztosítottak volna számára a főtáblára.

Hangsúlyozta: jelenlegi fizikai állapotában a három nyert szettig tartó mérkőzés még túl nagy megterhelést jelentene. Ettől függetlenül párosban és vegyes párosban elindul majd.

Andy Murray hét hónap elteltével játszott ismét egyestForrás: AFP/2019 Getty Images/Rob Carr

A hétfőn kezdődő winston-salemi tornával kapcsolatban azt közölte: azon "talán" játszani fog egyesben.

A háromszoros Grand Slam-tornagyőztes brit játékos januárban, az ausztrál nyílt bajnokság előtt még azt mondta, hogy folyamatos fájdalmai miatt visszavonul. Akkor másodszor is kés alá feküdt a csípőjével, amivel előtte közel két évig bajlódott, és amelyet egy évvel korábban is megműttetett. Végül júniusban, a londoni Queens' Clubban párosban tért vissza, és győzött a spanyol Feliciano Lopez társaként, majd Wimbledonban Serena Williams oldalán a vegyes párosok versenyében a harmadik fordulóig jutott.

Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
férfiak (6,056 millió dollár):
Gasquet (francia)-Murray (brit) 6:4, 6:4
Carreno Busta (spanyol)-Simon (francia) 7:5, 7:6 (7-4)
Kyrgios (ausztrál)-Sonego (olasz) 7:5, 6:4
Londero (argentin)-Berrettini (olasz) 7:6 (7-3), 6:3
Struff (német)-Karlovic (horvát) 7:5, 7:6 (7-4)
Pella (argentin)-Ruud (norvég) 7:5, 7:6 (7-4)