Társoldalunk:

Történelmi gyakorlatot mutatott be a tornasport legendája

2019.08.12. 11:46

Simone Biles ismét történelmet írt a tornasportban, első nőként mutatott be olyan gyakorlatot, amivel a férfiak is csak ritkán próbálkoznak. Nem mellesleg a 6. amerikai bajnoki címét is megszerezte. 

Az amerikai tornasport sztárja, a négyszeres olimpiai aranyérmes Simone Biles ismét elkápráztatta a sportága szerelmeseit az amerikai bajnokságon. A Kansas Cityben rendezett viadalon először gerendán mutatott be egy dupla fordulat-dupla szaltó kombinációs leérkezést sikeresen. Ezt a mozdulatsort ő volt képes egyedül végrehajtani a világon. Az amerikai tornasport erejét viszont mutatja, hogy a történelmi leérkezés ellenére csak bronzérmes lett gerendán.

Talajon is egy új elemet mutatott be: a tripla fordulatot dupla szaltóval kombinálta, amit a férfiak is csak ritkán kiviteleznek hibátlanul.

Természetesen a világ jelenlegi legjobb női tornásza megnyerte ezzel a versenyt és a 6. amerikai bajnoki címét szerezte. Ember legyen a talpán aki fel akarja venni a versenyt Simone Biles-szal a stuttgarti világbajnokságon és a tokiói olimpián.