Vágólapra másolva!
Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta, a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás esetéből az érintettnek és a a többi úszónak is tanulnia kell. Ám a szövetség továbbra is számít a sportolóra.

A riói olimpián 200 méteres pillangóúszásban bronzérmes 22 éves klasszis múlt hét szombaton egy szórakozóhelyen hozzáért egy nő fenekéhez, aki feljelentette őt szexuális zaklatásért a rendőrségen. Kenderesi Tamást kihallgatták, az érintés tényét nem tagadta, a zaklatás vádját azonban visszautasította.

Kenderesi Tamásról nem mond le a szövetségi kapitány Forrás: MTI/Illyés Tibor

A rendőrség a vád mértékének megfelelően úgy döntött, hogy a sportoló a következő legfeljebb 10 napban nem hagyhatja el Dél-Koreát. Az ügyészség hétfőn vádemelési javaslattal adta át az ügyet a bíróságnak, Sós Csaba szövetségi kapitány azonban már kedden, a magyar csapat hazaérkezése után arról beszélt, hogy Kenderesi várhatóan pénzbüntetés fog kapni, és csütörtökön hazautazhat.

Sós Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya most az interjúban elmondta, a dél-koreai fél véleményét nem, csak Kenderesi Tamás verzióját ismeri. Arról is beszélt, Kenderesit kihallgatása után gyakorlatilag a hátsó ajtón ki kellett menekíteni, mert rengeteg kamera és hatalmas tömeg várta a rendőrség épülete előtt. Sós Csaba kiemelte, ez az eset is rávilágít arra, hogy egy profi sportolónak miként kell viselkednie.

– tette hozzá.

Sós Csaba rendkívül tehetséges úszónak tartja Kenderesi Tamást, aki, ha Kvangdzsuban megúszta volna a legjobbját, akkor ezüstérmes lehetett volna. A világbajnokságon sérüléssel küszködött, itthon most térdműtét vár rá.

Sós Csaba a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

Sós Csaba szerint nem lehet eltekinteni attól, hogy az a fiú, aki Rióban kétszer is legyőzte Michael Phelpst a jövőben esélyes olimpiai és világbajnoki érmekre.

"Nekem ez a gyerek kell"

– zárta szavait a magyar úszók szövetségi kapitánya.

A szakember beszélt még a királykategóriában, a pillangóúszásban elért két csodálatos magyar aranyról, Hosszú Katinka újabb világbajnoki címeiről, valamint Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszás 5 kilométeres versenyszámának győzteséről is.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva megtekinthető.