Európa legmagasabb függőleges sziklafalán járt szerencsétlenül két cseh hegymászó

adventure CLIFF CLOUDY SKY Composition Day EMPTY EUROPE GENERAL VIEW High Angle View LANDSCAPE More Og Romsdal County MOUNTAIN NATIONAL PARK Nature No People North Europe Norway Outdoors panorama Rauma (Norway) ROCK rocky Scandinavia SUMMIT TOURISM travel
Norway, More og Romsdal, Rauma, Reinheimen National Park, the Troll Wall (Trollveggen), the tallest vertical rock face in Europe, about 1100m
Vágólapra másolva!
Európa legmagasabb függőleges sziklafala, az észak-norvégiai Trollveggen (Troll-fal) megmászása közben járt szerencsétlenül két cseh hegymászó.

Az eltűntként keresett férfiak vélhetően élettelen testét hétfő délután észlelték egy helikopterről a több mint 1000 méter magas sziklafal lábánál. Feltételezhetően a mélybe zuhantak a falról mászás közben. Kedden tesznek kísérletet a holttestek kiemelésére a nehezen megközelíthető helyről.

A Troll-fal Forrás: hemis.fr/GARCIA Julien / hemis.fr/Garcia Julien / Hemis.Fr

A viszonylag gyakorlottnak számító férfiak a múlt héten, csütörtökön indultak a Norvégia egyik fő természeti látványosságának, a hegymászók és bázisugrók kedvencének számító sziklafal meghódítására. A tervezett szombati időpontban azonban nem léptek kapcsolatba hozzátartozóikkal, így azok kerestetni kezdték őket a norvég hegyimentőkkel. Autójukat megtalálták a látogatóközpont parkolójában.

Az 1100 méteres függőleges sziklafal csúcsa a legmeredekebb ponton csaknem 50 méterrel kijjebb van, mint a hegy lába.

A veszélyes sziklafal térségében a bázisugrást 1986-ban betiltották, két évvel azután, hogy a modern bázisugrás atyja, az ugrásait filmező amerikai Carl Boenish halálra zúzta magát a sziklákon, egy nappal a bázisugrás új magassági rekordjának felállítása után.