A FINA elnöke nem mondta Kvangdzsuban azt, amit Budapesten igen

Julio Maglione highlights opening for 5th FINA World Aquatics Convention 2018 in Hangzhou China Chinese Zhejiang Hangzhou Julio Maglione president FINA 2018 5th world aquatics convention
Julio Maglione, President of the Uruguayan Olympic Committee and FINA (Federation Internationale de Natation), attends the opening for 5th FINA World Aquatics Convention 2018 in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 8 December 2018. The opening for 5th FINA World Aquatics Convention 2018 was held in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, on Saturday (8 December 2018).
Vágólapra másolva!
Vasárnap véget ért Kvangdzsuban a 18. FINA vizes sportok világbajnoksága, és az ilyenkor szokásos módon a sportszervezet első embere, Julio Maglione mondott köszönő beszédet. Meglehetősen visszafogottat.

Az eseményen 194 ország mintegy 2500 sportolója vett részt, akik ezúttal is öt szakágban – medencés úszás, nyíltvízi úszás, vízilabda, műúszás, műugrás-óriás toronyugrás – mérték össze tudásukat egy évvel a tokiói olimpia előtt. Az úszó döntőkön összesen 10 világcsúcs született, köztük Milák Kristóf fantasztikus rekordja a 200 méteres pillangóúszásban.

Maglione elégedett volt, de a legfontosabb mondat ezúttal nem hagyta el a száját. Mígy

két évvel ezelőtt a budapesti vizes világbajnokság után habozás nélkül jelentette ki, hogy az volt minden idők legjobb vizes vébéje,

addig most jóval visszafogottabban méltatta az eseményt.

Julio Maglione most megspórolta a nagy szavakat Forrás: Imaginechina/Wang chuan - Imaginechina/Wang Chuan

"Nem kétséges, hogy ez a két felejthetetlen hét segíteni fog, hogy a vizes sportok még a mostaninál is erősebbek, és világszerte népszerűbbek legyenek. Szeretném megköszönni a koreai kormánynak, Kvangdzsu városának, a Koreai Úszószövetségnek és a szervezőbizottságnak a kedves vendéglátást és a segítséget. Ugyanígy a sportolóknak, az edzőknek, a versenybíróknak és a nemzeti szövetségeknek is az elkötelezett és kemény munkát" – fogalmazott a 83 éves uruguayi sportvezető.

Hogy elmaradtak az igazán dicsérő szavak abban több sajnálatos incidens is szerepet játszhat, kezdve a kínai szupersztár, Szun Jang körül kialakult botránytól, az elromlott légkondicionáló miatti elviselhetetlen állapotokig az uszodában, ami miatt sportoló is szabályosan rosszul lett.

De a versenyhelyszíneken kívüli események - amelyre a szervezők persze nem lehettek befolyással - sem járultak hozzá a kvangdzsui vébé jóhíréhez: a szombaton hajnalban egy szórakozóhelyen szakadt le egy engedély nélkül épített galéria, a balesetben két koreai állampolgár meghalt, több külföldi sportoló megsérült. valamint Kenderesi Tamás kínos botránya is árnyékot vet az eseményre.