Vágólapra másolva!
Szexuális zaklatás vádjával a kvangdzsui rendőrség kihallgatta a riói olimpián bronzérmes Kenderesi Tamást, aki legalább tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát.

A Reuters értesülései szerint Kenderesit egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidenssel kapcsolatban hallgatta ki a vizes világbajnokságnak otthont adó város rendőrsége.

A 22 éves magyar úszó tagadta az ellene felhozott vádakat, és a kihallgatás után vissza is térhetett a sportolói szállásra.

Az eset helyi idő szerint szombatról vasárnapra virradóra történt.

Kenderesi Tamás Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az úszóra nézve további kellemetlen következmény, hogy legalább tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, azaz nem térhet haza a magyar küldöttséggel a vasárnap véget érő világbajnokságról. A jogi és egyéb vonzatok mellett Kenderesit az is érzékenyen érinti, hogy a tervek szerint július 31-én térdműtét várt volna rá, ezt azonban biztosan el kell halasztani.

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor, ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége,

úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak – írja közleményében a Magyar Úszó Szövetség.

Kenderesi Tamás szétúszást követően jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe, ahol szakadt térdszalaggal, egyéni legjobbjától jócskán elmaradva a nyolcadik helyen végzett.